Ana SayfaHaberlerGündemMansur Yavaş’tan bir hizmet daha…

Mansur Yavaş’tan bir hizmet daha…

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın talimatıyla Ankara'da yeni bir hizmet daha devreye sokuldu.

 

Yeni tip koronavirüsün etkileri yüzünden işini kaybeden binlerce vatandaş her gün İŞKUR önünde sıra oluşturuyor. İŞKUR binasının önünde çadır kuran Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri ise iş aramaya gelen vatandaşların banka hesap bilgilerini, kimlik bilgilerini ve adreslerini alarak hem nakit hem de gıda yardımı yapmaya başladı.

 

İŞKUR ÖNÜNDE ÇAY SATAN BABA İÇİN DEVREYE GİRMİŞTİ

 

Ankara'da İŞKUR önünde iş arayan bir yandan da evde demleyip termosla getirdiği çayı satmaya çalışan 45 yaşındaki Yusuf Derin, "Kızım en son 'baba evde ekmek yok' dedi. Evde termosum vardı çayı demledim…" dedikten sonra gözyaşlarına boğulmuştu. Derin'in iş arayışı ve bu sırada çay satarak eve para götürmeye çalışması dikkat çekmişti.

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da, görüntüler sonrasında Yusuf Derin için harekete geçmişti.

 

'ANKARA TEK YÜREK' KAMPANYASINA 10 MİLYON LİRAYI AŞKIN DESTEK

 

Öte yandan Mansur Yavaş, kişisel Twitter hesabından 'Ankara tek yürek' adıyla başlattıkları kampanyaya dair açıklama yaparak şu ifadelere yer vermişti.

 

"Alan elin veren eli görmediği kampanyamıza 48 saatte 10 milyon TL'yi aşkın destek geldi" diyen Yavaş, devamında "4.5 milyon TL civarı su faturası ödenirken, hanelere yaklaşık 5.5 milyon TL nakdi yardım yapıldı. Katılım sağlayan herkese yürekten teşekkürler" ifadesini kullandı.

- Advertisment -