Ana SayfaHaberlerGündemTehlikenin yüzde 60'ı İstanbul'da

Tehlikenin yüzde 60’ı İstanbul’da

 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı canlı yayında koronavirüsle ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Sokağa çıkma yasağı ile ilgili çağrısını bir kez daha yineleyen İmamoğlu "Türkiye için olmasa bile İstanbul için sokağa çıkma yasağı ilan edilmeli" ifadelerini kullandı.

 

İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"İstanbul'un yüzde 60'ı tehlike altında. Kent nüfusunun yüzde 15’i dışarı çıksa, 2.5 milyon kişi eder. Hava biraz iyileşince insanlar bir şekilde dışarıya çıkıyor. Türkiye için olmasa bile İstanbul için sokağa çıkma yasağı ilan edilebilir.

 

En büyük lojistik güç belediyeler. Yenikapı ve Maltepe sahra hastanesi kurulabilecek alanlar. Barajlardaki doluluk oranı yüzde 65 ama bu dönem için iyi değil.

 

Belediyelerimiz faturalarla ilgili kesinti yapmayacağını açıkladı. Şu anda İstiklal Mücadelesi gibi mücadele veriyoruz. Bu bir seferberlik… Faturaların ertelenmesini, ÖTV ve KDV muafiyeti talep ediyoruz.

 

İstanbul'un en büyük ihtiyacı, vatandaşlarımızın temel ihtiyacı. Biz 250 bin aileye sosyal yardımda bulunuyoruz. Bu süreçte 50 bini aşan yardım talebi dana aldık. Bu taleplerin büyüyeceği ortada.

 

Berberlerimiz, gündelik kazançla evine ekmek götürenler evine kapanmış durumda. İşsiz kalan insanlarımız var. Turizm sektörü kayıp durumda. Bütün bu konuların seferberlik anlamında bütünüyle masaya yatırılıp değerlendirilmeli. Türkiye’nin artık bütün konuları millidir. Siyasi dayanışmayı gösterme zamanıdır."

 

TÜRKİYE'DE SON DURUM NE?

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 131'e, vaka sayısının ise 9 bin 217'ye yükseldiğini duyurmuştu.

 

Bakan Koca, dün Türkiye'deki koronavirüs vaka ve ölüm sayısına ilişkin son bilgileri paylaşmıştı. Son 24 saatte 9 bin 982 test yapıldığını ve bin 815 yeni tanı konduğunu belirten Koca, toplam 23 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etmişti.

 

En çok merak edilen konulardan birisi de Türkiye'de yapılan koronavirüs test sayısı olmuştu.

 

Türkiye'de koronavirüs hastalarına bugüne kadar yapılan test sayısının toplam 65 bin 446 olduğu açıklanmıştı.

 

 

- Advertisment -