Ana SayfaHaberlerBeşiktaş penaltılarda yıkıldı

Beşiktaş penaltılarda yıkıldı

 

Beşiktaş ve Lyon'da ilk 5 penaltıyı tüm futbolcular gole çevirdi. Seri penaltılara geçildi. Siyah beyazlılarda önce Tosic, sonra da Mitrovic penaltı atışlarını değerlendiremedi ve maçı kaybeden Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi'ne çeyrek finalde veda etti. 

 

Lyon ile beraber Celta, Manchester United ve Ajax UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finale yükseldi. Hem Avrupa Ligi hem de Şampiyonlar Ligi'nde kura bugün çekilecek. 

 

Maç hızlı başladı. Beşiktaş ilk dakikalarda Cenk Tosun ile ceza sahası dışından iki kez kaleyi yokladı. Kaleci Lopes direk dibinden çıkardı. 

 

27. dakikada Beşiktaş golü buldu. Talisca'nın vuruşunda kaleci Lopes bu kez çaresiz kaldı. 35. dakikada Lyon'un en tehlikeli ismi Lacazette aşırtma vuruşuyla Fabri'yi avladı. Skor 1-1'e geldi. 41'de yine Lacazette'in bir şutu direkten döndü. İlk yarı 1-1 sona erdi. 

 

İkinci yarıya Beşiktaş hızlı başladı. 58. dakikada Talisca yine sahneye açtı ve kafa golüyle skoru 2-1'e getirdi. Maçın son bölümünde Lyon, Beşiktaş kalesinde birçok gol pozisyonu buldu, kaleci Fabri karşıladı. Maçın normal süresi 2-1 sona erdi. Uzatmalara kaldı. Uzatma bölümünde de eşitlik bozulmadı. Penaltılara geçildi. Penaltılarda Lyon tur atlayan takım oldu.

 

Kaynak: Al Jazeera

- Advertisment -