Ana SayfaHaberlerCengiz Ünder tarihe geçti

Cengiz Ünder tarihe geçti

 

İtalya Serie A'da Roma'nın sahasında Beneveto'yu 5-2 mağlup ettiği maçta 2 gol, 1 asistlik performans ortaya koyarak herkesin beğenisini toplayan Cengiz Ünder, attığı ilk golden sonra asker selamı ile Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik'e destek verdi.

 

Cengiz Ünder'in teknik direktörü Di Francesco, "Büyük oyuncular maçı değiştirebilir” diyerek başlayan “Cengiz bugün çok çok iyi oynadı. Fiziksel olarak iyi duruma geldi. Oysa birkaç hafta öncesine kadar özgüven eksikliği yaşıyordu. Bu kararlılık ve açlıkla devam ederse sahanın lideri olabilir” yorumunu yaptı.

 

Cengiz Ünder, İtalya Serie A'da 2002'den bu yana bir maçta 2 gol atan ilk Türk futbolcu oldu. En son Emre Belözoğlu, 2002 Aralık ayında Lazio maçında Inter formasıyla iki gol atmıştı. Inter o maçta 3-0 geriden gelmiş ve maçı 3-3'e getirmişti.

 

UEFA'nın Şampiyonlar Ligi hesabı, Cengiz Ünder'in asker selamı verdiği pozu paylaşarak, "İzlenmesi gereken biri? Cengiz Ünder, Roma formasıyla son 2 maçta 3 gol attı" ifadelerini kullandı.

 

Cengiz Ünder, 82. dakikada oyundan çıktıktan sonra Roma taraftarı: "Cengiz çıktı, televizyonu kapat."

 

İşte Cengiz Ünder için İtalyan gazetelerinde ve sosyal medyada yazılanlar… – Corriere dello Sport: "Bu nasıl Roma, Türk işi şeyler… Ünder, geleceğin lideri"

Çizme'nin en çok satan spor gazetesi La Gazzetta dello Sport da Cengiz Ünder'i ön plana çıkararak, karşılaşmaya 2 tam sayfa ayırdı. Gazete, "Roma, Ünder'le ilerliyor" ve İtalya'da inanılmaz ya da karışık işler yapıldığında kullanılan meşhur deyime atıfla "Asist, gol ve koşu. Şimdi rakiplere karşı Türk işi şeyler yapılıyor" başlıklarını kullandı.

 

La Stampa gazetesi de, "Roma, Cengiz'in vuruşlarını keşfetti" başlıklı haberinde, kulüpteki sponsor krizine dikkat çekerek, Cengiz'in sayesinde THY'nin Roma'nın sponsorluğunu üstlenmeye yakın olduğunu yazdı.

 

AS Roma 360: "Yeni bir Türk yıldız doğdu; Di Francesco'nun yeni mücevheri"

 

Corriere della Sera da, 8 puanla onurlandırdığı oyuncuyu, "Artık Serie A'yı hazmetmiş gibi görünüyor. Cengiz'in, Iturbe'nin 3 yılda yaptıklarından daha fazlasını yaptığını söyleyebiliriz" sözleriyle övdü.

- Advertisment -