Ana SayfaHaberlerErdoğan’ın açıkladığı emekli maaş zammına tepkiler: “Beklentilerimiz boşa çıktı”

Erdoğan’ın açıkladığı emekli maaş zammına tepkiler: “Beklentilerimiz boşa çıktı”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün gerçekleşen kabine toplantısının ardından en düşük emekli maaşının 10 bin TL’ye yükseltildiğini ve emekli aylıklarına yüzde 5 zam yapıldığını açıkladı. Tüm Emeklilerin Sendikası Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen: “Emekliler olarak beklentilerimiz boşa çıkmıştır”, CHP lideri Özgür Özel: “Erdoğan emeklileri açlığa mahkûm etti”, YRP lideri Fatih Erbakan: “Milyonlarca emeklimizi büyük hayal kırıklığına uğrattı”, DEVA lideri Ali Babacan: “Torununa harçlık verirken iki kere düşünen, kirasını ödemekte zorlanan emeklilerin yılı: 2024.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından, SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarına yüzde 5 ek zam yapıldığını ve en düşük emekli maaşının 10 bin TL’ye  yükseltildiğini açıkladı. Erdoğan ayrıca 2024’ün emekliler yılı olduğunu da söyledi.

Erdoğan’ın emekliler için ‘müjde’ olarak açıkladığı bu oran tartışma konusu oldu.

CHP lideri Özgür Özel: 

“Tayyip Erdoğan, 2024 yılını “Emekliler Yılı” olarak ilan etti. Ancak, emeklileri açlığa mahkûm etti. Erdoğan’ın açıkladığı ilave zam da en düşük emekli maaşını yükselttiği seviye de yetersizdir. Emekliler buna mahkûm edilemez. En düşük emekli maaşı asgari ücret olmalıdır.”

DEVA Partisi lideri Ali Babacan: 

“Erdoğan haklı. Torununa harçlık verirken iki kere düşünen, kirasını ödemekte zorlanan emeklilerin yılı: 2024.”

YRP lideri Fatih Erbakan: 

“Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısından SGK ve Bağ-Kur emeklilerine “yüzde 5”oranında ek zam çıkması, aylık 15 bin TL seviyesini aşan açlık sınırının da çok altında maaşlarla yaşamaya çalışan milyonlarca emeklimizi büyük hayal kırıklığına uğratmıştır. 

Bu enflasyon karşısında, bu hayat pahalılığında bu rakamlarla geçinebilmek asla mümkün değildir. 

Vatandaşımızın sosyal yardımlara muhtaç olmadan yaşamını sürdürebilme gücüne sahip olması, son derece hayati bir konudur.

Yeniden Refah Partisi olarak Hükümet’e Şeyh Edebali’nin “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” sözünü ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamız’ın 54. Hükümet döneminde emeklimize verdiği yüzde 300’lere varan maaş zamlarını hatırlatıyoruz. 

Bu vesileyle iktidarı bir kez daha “önce millet” anlayışıyla hareket etmeye çağırıyoruz.”

Tüm Emeklilerin Sendikası Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen:

“En düşük emekli maaşı asgari ücretin yüzde 58, 82’si kadardır. Böyle bir rezalet olabilir mi? Bütün emekliler olarak bu durumu reddediyoruz ve bu duruma karşı demokratik direnme hakkımızı kullanacağız. Talebimiz çok açıktır, en düşük emekli maaşı işe yeni girmiş en düşük memur maaşına eşitlenerek ayılık bağlanma oranları düzeltilmelidir. Yapılandırma da bunun üzerine olmalıdır.” 

- Advertisment -