Ana SayfaDış HaberAilesi Gazze’de İsrail'in saldırısında ölen Al Jazeera muhabiri Wael Al-Dahdouh, bir gün...

Ailesi Gazze’de İsrail’in saldırısında ölen Al Jazeera muhabiri Wael Al-Dahdouh, bir gün sonra görevine döndü

Al Jazeera Arabic'in Gazze'deki büro şefi Wael Al-Dahdouh'un eşi, biri 15, diğeri 8 yaşındaki çocukları ve 18 aylık torunu İsrail'in hava saldırılarında hayatını kaybetti. Al-Dahdouh ve ailesi, İsrail'in operasyon uyarlarından sonra Gazze'nin kuzeyindeki evlerinden kaçıp şehrin merkezinde bir mülteci kampına yerleşmişti. Al-Dahdouh, ailesinin ölümünden bir gün sonra sahada haber yapmaya geri döndü.

Al Jazeera’nın Gazze Büro Şefi Wael Al-Dahdouh’un eşi, oğlu ve kızının çarşamba günü Gazze’nin merkezindeki bir mülteci kampına yönelik İsrail saldırısında hayatını kaybetmişti. Al-Dahdouh daha sonra da torunu bir başka saldırıda kaybetti.

Al-Dahdouh’un ailesi, İsrail’in devam eden saldırıları nedeniyle bölgede yaşayanların Gazze’nin güneyine gitmeleri yönünde yaptığı uyarının ardından Gazze’nin kuzeyindeki evlerinden kaçarak şehrin merkezindeki Nuseyrat kampına yerleşmişti.

Al-Dahdouh’ın 15 yaşındaki oğlu Mahmud’un lise son sınıf öğrencisiydi, kızı Şam yedi yaşında ve torunu Adam  ise 18 aylıktı.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Al-Dahdouh’un ailesinin öldürüldüğü bölgede Hamas’ı hedef alan bir saldırı düzenlediğini doğruladı.

IDF sözcüsü Yarbay Peter Lerner, İsrail’in Gazze’deki hava saldırılarında aralarında gazeteciler ve ailelerinin de bulunduğu sivillerin hayatını kaybetmesiyle ilgili bir soruya “türlü can kaybı bir trajedidir” cevabını verdi.

İnternette yayınlanan görüntülerde, Al-Dahdouh’un hastanede gözyaşları içinde, yedi yaşındaki kızının ve 15 yaşındaki oğlunun cesedinin yanında diz çöktüğü görülüyor.

Wael Al-Dahdouh, eşi, çocukları ve torunlarını defnettikten bir gün sonra Gazze’deki görev yerine geri döndü.

Gazetecileri Koruma Komitesi’ne göre, İsrail ile Gazze arasındaki son çatışmada şu ana kadar en az 24 gazeteci öldürüldü.

- Advertisment -