Ana SayfaHaberlerCHP Afyon adayı Burcu Köksal yineledi: “Belediyeyi DEM ile yönetmeyeceğim”

CHP Afyon adayı Burcu Köksal yineledi: “Belediyeyi DEM ile yönetmeyeceğim”

“Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi’nin kapıları DEM Parti hariç bütün siyasi partilere açık olacak” sözleri CHP’de tartışmalara neden olan Afyon Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal’dan yeni açıklama: “Belediye Başkanı olduğumda belediyeyi DEM ve HÜDA PAR ile yönetmeyeceğim." Köksal'a tepki gösteren İmamoğlu: "'Belediye başkanı olursam şu partilileri belediyeye almam' diyen kendine ya başka iş bulacak ya başka parti bulacak" demişti. Özel ise "Dünden beri yeni bir ihtiyaç ortaya çıktı. CHP'li belediyeler, kapılarını herkese tam olarak ardına kadar açacaklarına söz verecekler" diye konuşmuştu.

CHP Afyon Belediye Başkan Adayı ve Afyon milletvekili Burcu Köksal’ın, “Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi’nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak” sözleri CHP’de tartışma yarattı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, isim vermeden sert tepki gösterirken CHP lideri Özgür Özel ve CHP Genel Merkezi’nden de açıklamalar geldi.

İmamoğlu, Bakırköy Özgürlük Meydanı Çevre Düzenlemesi etkinliğindeki konuşmasında konuya değinerek şunları söyledi:

“Ben CHP’liyim ama bu partililere değil bu şehrin her insanına hizmet ediyorum. Her siyasi görüşten olan insanına… Öyle ‘Ben belediye başkanı olursam şu partilileri belediyeye almam, şu partililer hariç şunlarla görüşürüm’ diyen ya kendine başka bir iş bulacak ya da başka bir parti bulacak. Onu söyleyeyim. Öyle yok. Biz insan ayırt etmeyiz kardeşim.”

Özel: “CHP’li belediyeler kapılarını herkese ardına kadar açacaklarına söz verecekler”

Özel, Kütahya mitinginde, “Dünden beri yeni bir ihtiyaç ortaya çıktı. CHP’li belediyeler kişilerin hangi siyasi görüşe bağlı olduklarına bakılmaksızın herkese eşit hizmet sunacaklarına ve belediyelerin kapılarını herkese tam olarak ardına kadar açacaklarına söz verecekler” ifadelerine yer verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut da X hesabından şunları yazdı:

”Biz ayrıştıranlardan, ötekileştirenlerden değil, birleştirenlerden olduk. Hiçbir insanın diline, dinine, partisine, mezhebine, etnik kimliğine bakmadık. İnsana insan olduğu için değer verdik. Bizim belediyelerimizin de partimizin de gönüllerimizin de kapısı herkese açık olacak. İnsan olmak da sosyal demokrat olmak da bunu gerektirir” ifadesini kullandı.”

CHP’nin X hesabından yapılan açıklamada da “Belediyelerimizin kapıları dün olduğu gibi bugün de herkese sonuna kadar açık olacak” ifadelerine yer verildi.

CHP’den tepki açıklamaları gelirken, tartışmaları başlatan CHP Afyon Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal’dan yeni açıklama geldi.

Köksal, X hesabından şunları yazdı:

“Belediye Başkanı olduğumda belediyeyi DEM ve HÜDA PAR ile yönetmeyeceğim. Belediye başkanı olduğumda belediyenin kapısı etnik kökeni, mezhebi ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti’ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan bu ülkeyi seven bu ülkenin birlik bütünlüğünü savunan herkese ardına kadar açık olacaktır.”

- Advertisment -