Ana SayfaYazarlarBaşkan’(lığ)ın adamları

Başkan’(lığ)ın adamları

 

Bu dili iyi tanıyoruz. Önce hakaret eden; ardından tehditler savurup linç çağrıları çıkartan tetikçiliği bu coğrafyada kim tanımaz? Yakup Cemil’lerin torunlarıyız ne de olsa…

 

Siyaset ve medya dünyasını göz ucuyla izleyenlerin bile bir süredir dikkatini çeken bir “kabadayı jargonu” oluştu.

 

Biraz yazar, biraz siyasetçi en çok da sadakatli olmasıyla tanıdığımız bir tanesi, Etyen Mahçupyan “muhafazakâr taban da yolsuzluklardan rahatsız” deyince “had bildirmeye” kalkmıştı. Daha sonra dosyalar Meclis’e gelip hakkında iddialar bulunan vekillerin Yüce Divan’da yargılanması ihtimali belirdiğinde, ekran ekran dolaşıp “liderimize sadığız” nutukları atmış,“Çürük elmalardan hesap sorarız”a getirmişti sözü.  İroni şu ki, gözü korkutulmak istenenler yolsuzluğa bulaşanlar değil, dosyaların Yüce Divan’a gönderilmesi oylamasında söz dinlememe ihtimali olan AKP milletvekilleriydi.

 

Muhalif yazarlara “sana acıdığımız için yaşıyorsun, sinek gibi ezeriz” ci -suç sınırlarında dolaşan- saldırganlıkların; muhafazakâr dünyadaki medya aktörlerinin “ajan dedektörü” gibi taranıp 7’li çete icatlarının da tanığıyız.

 

En son anlı şanlı bir başdanışman, başkanlık tartışmasında izlenen yöntemlere karşı yaptığı -benim de çok haklı bulduğum- eleştirileri ve uyarıları nedeniyle Mahçupyan’a, cepheden saldırdı.

 

Sarf ettiği sözler şöyle:

 

“ bu insan maalesef bir yerlere sızmışlardan bir tanesi… Türkiye'yi tehdit ediyor… Mahcup olmuyor… yüzsüz. Mahcup olması olası değil.

 

 …Bu adam 32 trilyon doların faiziyle beslenen, yerleştirilmiş, sızdırılmış köşe yazarlarından bir tanesi. Daha fazla şey diyeceğim fakat terbiyem elvermiyor. Bu tip adamlar her yerde mevcut. Bunlar küresel us tarafından beslenmiyor, bunlar ‘küresel cep’ tarafından besleniyor.

 

…Bunlar ‘küresel nakit’in beslediği ve ‘küresel nakit’in toplumun kararlılıkları önüne koymaya çalıştığı, toplumun kararlılığını bozmak için görevlendirdiği unsurlar, piyonlar, insanlar veya adam dışı varlıklar. Ne derseniz deyin."…

 

Nedir şimdi bu? Başkanlık tartışması böyle mi yürütülecek? Kimdir bunlar; ikna olursak yetkilerle donatacağımız “başkan” ın adamları mı?

 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

- Advertisment -