Ana SayfaYazarlarABD medya kralı tecavüzcü Roger Ailes

ABD medya kralı tecavüzcü Roger Ailes

 

Kanalın kurucusu, yaratıcısı, CEO’su, kapısını kapatıyor, odasına çağırdığı ünlü ekran yüzünden, soyunup önünde dans etmesini istiyor. Sonra zoraki oral seks seansı geliyor, ardından da tecavüze girişiyor.

 

Bu sahneler, Amerika’da geçiyor. Dünyanın en güçlü kadınlarının, erkek saldırganlığı karşısındaki çaresizliğine tanık oluyoruz.

 

Reyting rekorları kıran bu TV kanalının kurucusu ve yaratıcısı, milliyetçi, tutucu, tecavüzcü bir haberci. “The Loudest Voice” (En yüksek ses) isimli TV dizisi, Amerika’da son 20 yılın yükselen haber kanalı Fox News’un doğuşunu, ABD toplumu üzerindeki gücünü anlatıyor. Fox News’u bir numaraya yükselten Roger Ailes, toplumun geri duygularına, tutucu değerlerine sarılırken, özel hayat gibi temel insan haklarını ihlal etmekten de geri durmuyor.

 

ABD medyasındaki sol-liberal ağırlığa karşı üstünlük sağlamak için saldırgan milliyetçi duyguları kaşıyor, mesleğin etik kurallarını çiğneyip geçiyor. Ailes, kendisini “sağcı, paranoyak, şişman” diye tanımlıyor.

 

Nixon, Regan gibi ABD başkanlarına danışmanlık yapıyor. NBC-MSNBC’de üst düzey görevler üstleniyor. Ayrılınca, Murdoch ailesinin sermayesi ile Fox News’u yaratıyor.

 

‘Yok sayılan Amerikalıların sesi’

 

“İşimiz, dışlanmış, yok sayılan Amerikalılara seslerinin duyulacağı düşüncesini satmak. Dünyayı, onların görmek istediği haliyle göstereceğiz. Ne olacak biliyor musunuz? Mevcut gündeme meydan okuyup ‘en yüksek ses’ olacağız! Bu ülkeye dengeyi ve adaleti geri getireceğiz” diyor. “Denge ve adalet getireceğiz” sloganıyla ortaya çıkan Roger Ailes’in, kariyeri yalan haberlerle büyüyor. Sekreterini, haber sunan editörleri, muhabir kadınları aşağılayarak, ezerek, seks yapmaya zorluyor. Bir kadın gazetecinin onu dava etmesi üzerine gerçekler ortaya seriliyor.

 

Ülkenin önde gelen 23 kadın gazetecisi onun tacizine uğradıklarını açıklıyorlar. 1996’da kurduğu Fox News’ten tecavüz suçlamasıyla 2016 yılında kovulan, 6 ay sonra da yaşamını yitiren Roger Ailes, Donald Trump’un ateşli destekçilerindendi. Gazeteci Gabriel Sherman’ın kitabından uyarlanan dizi; medya dünyasında, daha genel ifadeyle çalışma hayatında kadınlara yönelik erkek egemen tablonun vahşiliğini, acımasızlığını, gözler önüne seriyor.

 

Amerikan toplumunun gözdesi sayılabilecek güçlü gazeteci kadınların bile gündelik hayatta ne büyük tehditlerle karşılaştığını görmek büyük bir evrensel sorunu gündeme taşıyor. Dizi, Russel Crowe, Sienna Miller, Naomi Watts gibi ünlü oyuncularla, etkisini artırıyor.

 

Yeni vizyona giren “Bombshell” filmi de yine Roger Ailes’in skandallarla dolu gazetecilik serüveninin hikayesi. Dünyaya yayılmaya başlayan kadınların başkaldırısı “Me Too” sloganıyla sürüyor. Dizinin tamamı Digiturk bein-connect’ten izlenebilir.

 

 

 

 

 

- Advertisment -