Ana SayfaYazarlar"Arkadan iş çeviren"ler

“Arkadan iş çeviren”ler

 

Faizlerin düşürülmesi, AK Parti içinde yıllardan beri neredeyse kangren haline gelmiş bir tartışma. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "faizleri indirin" diye Merkez Bankası'na tepkili. Ali Babacan ve birçok bürokrat tasfiye edildi. Ancak faizin yükselişi sürdü. Şimdi sıra Mehmet Şimşek'e gelmiş gibi görünüyor. Erdoğan, son toplantılardan birinde, tepkisini, "Arkamdan iş çeviriyorlar" diyerek gösterdi. "Faizleri düşürelim diye karar alıyoruz, onlar faizleri yükseltiyorlar. Hani tek adamdım…"

 

Tabii, bu tartışmalar gerçekleşirken, dolar 4 liranın üzerine çıktı. Yani faizleri düşürmek çok daha zorlaştı.

 

Sorunun faizler meselesindeki fikir ayrılıklarıyla sınırlı olmadığı belli. Erdoğan'ın AK Parti’yi "düzene sokma" hedeflerinde zorlandığı görülüyor: "Beni dinlemiyorlar, beni anlamaya yeterince gayret göstermiyorlar" şeklinde bir şikayetler dizisinin hep birlikte tanığıyız.

 

“Belediyeleri saran ur”

 

AK Parti milletvekili Metiner, dünkü yazısında bu tabloya yeni boyutlar kazandırabilecek “suçlama”larda bulunuyor:

 

"Cumhurbaşkanı’mız sertçe eleştirdi, lakin hak ettiği karşılığı bulamadı. Bürokratik oligarklar sahiden ciddi bir sorun. Sadece Ankara’da bulunmuyorlar.

 

AK Parti’mizin belediyelerini de bir ur gibi sarmış durumdalar. Bu sorun çözülmezse, korkarım ki başkaca siyasi sorunlarla karşı karşıya kalmamız kaçınılmaz hale gelir."

 

Bu tabloyu nasıl okuyup nasıl değerlendirebiliriz?

 

2019'da yapılacak üç seçime dair AK Parti yönetiminde ciddi endişeler mi yaşanıyor? Parti yönetimi, “ne olur ne olmaz” diyerek, işi şimdiden sağlama bağlamak için, partiyi diri tutmayı mı hedefliyor?

 

Liderlik, güvenmediği üst düzey yöneticilerin bir kısmını tasfiyeye mi hazırlanıyor?

 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN

 

 

- Advertisment -