Ana SayfaYazarlarErdoğan'ın AK Parti'ye dönüşü

Erdoğan’ın AK Parti’ye dönüşü

 

Üç hafta sonra, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin başında olacak. Hem devletin başı, hem iktidarın başı, hem AK Parti'nin başı haline gelecek.

Bu tablo, referandum kampanyası sırasında otoriterleşmeye yol açacağı iddiasıyla, çok tartışıldı. Şimdi uygulamaya tanık olacağız.

Erdoğan, “AK Parti'nin başına geçme” isteğini, sanırım, Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlığı döneminde, net bir şekilde hissetti. Hükümet, bir icra organı olarak faaliyetlerini sürdürürken, Cumhurbaşkanı olan Erdoğan, bu uygulamalara istediği kadar düzenli etki edemediğini gördü. Parti örgütüyle de, eskisi kadar içiçe hareket edemiyordu.

AK Parti’deki değişim 

Son birkaç yıl içinde, AK Parti içinde, değişimler yaşandı. Partinin önde gelen isimlerinden, Abdullah Gül, Bülent Arınç, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan, Beşir Atalay, şu anda tamamen sürecin dışında. Birçok “önemli” ismi daha yanlarına eklemek mümkün.

Erdoğan, adım adım iktidarın gücünü elinde toplarken, birlikte başladığı arkadaşlarının bir kesiminden koparak yoluna devam etti. Şimdi, 21 Mayıs Kongresi, bu süreç açısından, yeni tasfiye hamlelerini getirebilir. Başbakan ve bazı bakanlar gidebilir. Belediye başkanları istifaya davet edilebilir.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

- Advertisment -