Ana SayfaYazarlar'Evet' mi, 'Hayır' mı?

‘Evet’ mi, ‘Hayır’ mı?

 

Önce anketler devreye sokuldu. İktidarın sağladığı güçle, daha hızlı davranan iktidar partisi. Hükümette olmanın imkanları ve daha önceki seçim sonuçları, AK Parti'ye bir adım ileriden başlama fırsatı veriyor.

Meydanlara gelince; Evet cephesi, büyük ölçüde Erdoğan'a dayanacak gibi görünüyor. Meydanların, her zaman sandıktan çıkan sonuçlar için kesin bir ölçü oluşturduğu söylenemez.

Bazı tanınmış sporcuların "evet" için devreye girmesi, spor dünyasında tartışmaları beraberinde getirdi. “Hayır”cı müzisyenler, İzmir Marşı ile hayır mesajı verdi. Özellikle sosyal medyada evet ile hayır arasında büyük bir rekabet var.

OHAL'in muhalefeti hedef alan uygulamaları, propaganda imkanlarını kısıtlıyor. Bu uygulamalar, seçmen üzerinde nasıl bir etki yapabilir kestirmek kolay değil.

AK Parti'nin kullanacağı kozun, 15 Temmuz darbe girişimine karşı gelişen direniş olacağı söylenebilir. Bu direnişin şehitleriyle, gazileriyle ve onların aileleriyle oluşan duygusal ortam, belli ki "evet"çilerin ajandasında önemli bir yer kaplayacak.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

- Advertisment -