Ana SayfaYazarlarFETÖ tehlikesi: Kurgu ve gerçek

FETÖ tehlikesi: Kurgu ve gerçek

 

İktidar çevrelerine göre tablo şu:

Kılıçdaroğlu’nu CHP'nin başına FETÖ getirdi. CHP artık FETÖ tarafından yönlendiriliyor.

Meral Akşener'in partisi de FETÖ tarafından tezgahlanıyor.

Kandil, zaten uzun süredir Pensilvanya ile işbirliği içinde.

15 Temmuz'un arkasında ABD var. Planı CIA yaptı.

Almanya ve AB ülkeleri de FETÖ'cülerle birlikte hareket ediyor.

Hergün, onlarca devlet memuru FETÖ ile ilişkileri iddiasıyla görevden alınıyor, tutuklanıyor.

AK Parti içindeki Fetöcüler hala muamma.

Bu tahlillerin ne kadarı gerçek, ne kadarı kurgu, çok fazla sorgulamak ihtiyacı hissedilmiyor. Ne kadarı inanılarak söyleniyor, ne kadarı birilerini şeytanlaştırmak için kurgulanıyor, onu da anlamak kolay değil.

Kantarın topuzunun kaçırıldığı ve bu söylemin bir kısır döngüye dönüştüğünü görebiliyoruz.

Her şeyi FETÖ tehdidiyle açıklayan, muhalefet eden herkesi FETÖcü gören zihniyet, meseleleri anlamayı, çözüm üretmeyi de imkansızlaştırıyor.

Sürece normal gözle bakmak, gerçekle kurguyu ayırt etmek, içinde yaşadığımız ağır sorunlara çözüm aramak giderek zorlaşıyor.

Kılıçdaroğlu’nu tutuklamak 

Kılıçdaroğlu'nun tutuklanabileceğini, tutuklanması gerektiğini düşünen tahlilleri, yorumlar, işlerin tehlikeli yerlere doğru gittiği hissini artırıyor.

Kılıçdaroğlu tutuklanabilir mi, tutuklanamaz mı? O ayrı bir tartışma.

Bunun düşünülmesi ve konuşulması bile vahim. Bir ülkenin kurucu partisinden, ana muhalefet partisinden ve liderinden söz ediyoruz. Onun tutuklanabileceğine ilişkin bir zemine gelmiş olmak ürkütücü.

Tek tip elbise 

Askeri darbe dönemlerinde uygulanan "tek tip elbise"nin 70 bin tutuklu için hazırlandığı söyleniyor. Geçmişte büyük direnişlere ve tepkilere neden olan uygulama, hüküm giymemiş, suçluluğu kesinleşmemiş tutuklulara giydirildiğinde, mağduriyetler daha da keskinleşecektir.

FETÖ'yle mücadelede bir şeylerin yanlış gittiği hissiyatı yaygınlaşıyor. Suçlu suçsuz ayırt etmeden (daha önce FETÖcülerin kumpas davalarında yaptığı gibi), insanları aynı sepete koymak, gerçek suçluların bir mağduriyet zırhı takınmasına yol açacaktır. Biraz daha sakin ve serinkanlı düşünmeye ihtiyaç bulunuyor.

- Advertisment -