Ana SayfaYazarlarKritik iki buçuk yıl...

Kritik iki buçuk yıl…

 

16 Nisan için şunu söylemek mümkün: Güneydoğu dışında, AK Parti, ülkenin her yanında, 1 Kasım 2015 seçimlerindeki performansının gerisinde kaldı. (Şunu da eklemek gerek: Güneydoğu'da, şartlar eşit değildi. Yönetim kademelerinin tümünün hapiste olmasına rağmen, yine de "hayır" oylarının yüksek çıkması, HDP'nin etkisinin yabana atılamayacağını gözler önüne seriyor.)

AK Partililer, bunca oy kaybını öngörebildiler mi? Farkında oldukları; propaganda kampanyasına aşırı asılmalarından anlaşılıyordu. Parti içinde bir kesimin, anayasa değişikliğindeki mantığı içine sindiremediği, belliydi.

Bir kesim "hayır" derken, bazıları da geçmişin hatırına değişikliğe "kerhen" destek verdi. AK Partililerin bir bölümü, kafalarındaki soru işaretleriyle, yarı-gönüllü sandığa gidip, "evet" dedi. Tablonun iktidar partisi açısından sanıldığından daha uyarıcı olduğunu söyleyebiliriz.

İdam cezası 

Cumhurbaşkanının, 16 Nisan gecesi, yeniden "idam" konusunu gündeme getirmesi, bu tablo içinde ne anlama gelebilir? Sonuçların yarattığı hayal kırıklığını örtme ve tabanı yeniden kenetleme çabası mı bu?

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

- Advertisment -