Ana SayfaYazarlar‘Noel Baba’ güzellemeleri

‘Noel Baba’ güzellemeleri

 

Keşan Müftüsü’ne ait olduğu söylenen bir video sosyal meydada dolaşıyor. Müftü Süleyman Yeniçeri olduğu söylenen kişinin sözleri şöyle: “Noel Baba diye birisi yoktur. Aziz Nicholaos diye biri var ama bu uyduruk bir kişidir. Noel Baba baca ve pencereden giriyor. Ama doğru dürüst birisi olsa kapıdan girerdi. Hristiyanlıktan gelen bir etkinliği kutlarsak, onlara benzemeye çalışmış oluruz. Biz, neden onlar gibi yaşayalım ki? Onlar bizim gibi yaşıyorlar mı?”

Kuran’da İsa Peygamber 

Bu sözler yeni midir? Yoksa önceden söylenip bugünlerde servis mi edildi, onu da bilmiyorum. Şurası bir gerçek ki, ülkemizde ve dünyadaki bazı fanatik çevreler, yılbaşı kutlamalarına değişik düzeylerde tepki gösteriyorlar. Bu kutlamanın yapılmaması gerektiğini, yapanların günaha gireceğini ifade ediyorlar. Yer yer saldırılara bile tanık oluyoruz.

Kutlamalar, Hıristiyan dünyasının bir geleğinden yola çıkılarak yaygınlaşmış bulunuyor. 25 Aralık, Hazreti İsa'nın doğduğu gün olarak kabul edilir. Noel kutlamaları, o günden(hatta pratikte biraz daha öncesinden) başlayarak, yeni yıla girilene kadar sürer. Noel’in batı dünyasındaki önemi, Ramazan’ın bizdeki önemiyle karşılaştırılabilir. Batı dünyasında, kışın büyük bir kısmı, Noel duygusu içinde geçer. Bu gelenek, dünyanın tamamına yakınının kabullendiği takvime de kaynaklık eder.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

- Advertisment -