Ana SayfaYazarlarÖnce kolu koptu, şimdi işsiz

Önce kolu koptu, şimdi işsiz

 

2000 yılında, birçok cezaevindeki solcu tutuklu ve mahkumlara yönelik operasyonlarda gencecik çocuklar yaşamlarını yitirmişlerdi. Veli Saçılık, Burdur cezaevinin duvarlarını yıkan buldozere kolunu kaptırdı. Günler sonra kol bir köpeğin ağzında bulundu. Veli, serbest kalınca okudu, çalıştı, evlendi… 15 Temmuz sonrası çıkarılan KHK ile Veli'yi işten atmışlar. Veli solcudur. FETÖ’cülük ona dünya ve ahiret kadar uzaktır. Başına gelenleri anlattığı mektubu sizinle paylaşıyorum.

 

“Merhaba Oral Ağabey;

Burdur cezaevinde kolum koparılıp, bir köpeğin ağzında bulunduktan sonra benimle ilgili bir çok makale yayınlamıştın. Önce trajedi, sonra komediye dönüşen hukuk mücadelemde yine yalnız bırakmamıştın beni. Hatta bir keresinde tazminatı geri alma kararı çıkınca “artık devlet canımı alsın, kurtulayım” diye mektup yazmıştım sana.

Davalar sürerken KPSS’yi kazanıp nüfus memuru oldum. Çalışırken dışardan Sosyoloji bölümünü tamamladım. Dokuz yıl nüfus memurluğu yaptıktan sonra yine KPSS’yi kazanarak Aile ve Sos. Pol. Bakanlığında sosyolog olarak göreve başladım. On yıllık memuriyet hayatımda tek bir soruşturma geçirmedim. Tek kolum olmasına rağmen görevimi başarıyla yerine getirdim. Cezaevi sürecinde olan davalardan yıllar önce beraat etmiştim zaten.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

- Advertisment -