Ana SayfaYazarlarPKK mı? Ne yapmak istiyor?

PKK mı? Ne yapmak istiyor?

 

Yüreğimiz yandı. Gencecik çocuklarımızı alçakça bir saldırıya daha kurban verdik. Görebildiğimiz kadarıyla, bu vahşi saldırının arkasında da, PKK var.

Katliamı üstlendiği söylenen TAK'ın, PKK'nın bu tür işler için kullandığı bir örgüt ismi olduğu biliniyor. Hendek ve barikat siyasetiyle, bölge halkını perişan eden, hesapları askeri ve toplumsal açıdan da boşa çıkan PKK, şimdi belli ki yeni bir strateji izliyor.

Hedefleri 

Bu stratejinin ilk hedefi, askeri yenilgi nedeniyle bölge halkı üzerinde kaybolmaya başlayan otoritenin yeniden tesisi. İkinci hedef, Türkiye'yi yöneten siyasi iradeyi, köşeye sıkıştırmak ve istediği yönde uzlaşmaya zorlamak.

Diğer hedefler de şöyle tanımlanabilir: Suriye’de PYD'nin kantonlarla oluşturmaya çalıştığı bölgesel yönetimlerin meşruiyetini Ankara'ya kabul ettirmek. Askeri inisiyatifi yitirdiği Güneydoğu'da, bölge halkına, “ben varım” mesajı vermek.

Bu saldırılar yoluyla Türkiye kamuoyunda bir çaresizlik ortamı oluşturarak, siyasi kriz yaratmak. Ankara’yı maceralara zorlamak.

PKK, Türkiye'nin Batılı ülkelerle gerginleşen siyasetlerini, kendisi için avantaja çevirebilmenin hesabını yapıyor olabilir. Suriye'de ABD’den aldığı desteğin, Güneydoğu'da kurmayı planladığı egemenliğin yollarını açabileceğini varsayıyor, olabilir. Bu hesaplar, bu siyasetler, en çok Kürtlere zarar veriyor. Çok sayıda şehir yerle bir.

Yüzbinlerce insan, yerini yurdunu terk etmek zorunda kaldı. Kürtler, yoksul ve çaresiz.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

- Advertisment -