Ana SayfaHaberlerChristopher Nolan’ın Artvin’de film çektiği iddiası: Maalesef yanlış

Christopher Nolan’ın Artvin’de film çektiği iddiası: Maalesef yanlış

Sanal alemin dün gecesinde sahne bir TikTok videosuyla açıldı: Borçka Belediyesi, halkı duyacakları silah seslerine aldırmamaya ve havada uçan drone kameraya ateş etmemeye çağırıyordu; çünkü sadece bir film çekiliyordu ve atışlar kuru sıkıydı. Sonra Twitter’cılar girdi devreye ve filmin yönetmenini açıkladılar: Christopher Nolan. İki platformda yüz binlerce insan kâh güldü kâh heyecanlandı ama olay gerçek değildi.

“Arı kovanı gibi vızıldar ve leyleğe benzer…”

Borçka Belediyesi’nin dün gece (15 Aralık) Güzelyurt köyü sakinlerine yaptığı anonsta drone kameralar böyle tarif ediliyor. Vatandaşların, belde çevresindeki film çekimi sırasında kullanılan kuru sıkı silahları ve drone kameraları yanlış anlamaması için megafondan yapılan açıklama, TikTok’ta yüz binlerce kez izlendi.

“Tekrar ediyorum, Artvin Güzelyurt köyü sakinlerinin dikkatine, köyümüzde devam eden film çekimlerinin silahlı aksiyon sahneleri, kuru sıkı silah ve drone ile çekilecektir.

“Lütfen silah seslerine karşılık vermeyin, drone’a ateş etmeyin. Silahlar kuru sıkıdır. Drone ise uçan bir kameradır, havada asılı durur, uzaktan kumanda ile sürülür. Beyaz renklidir. Arı kovanı gibi vızıldar ve leyleğe benzer…”

Twitter’da da 300 bin kez görüntülenen bu platformda, ilaveten filmin yönetmeninin Christopher Nolan olduğu bilgisi yer alınca, kullanıcılar videodan ziyade bu bilgiyi paylaşmaya başladı.

Oysa Nolan en son 2020’de vizyona giren Tenet filminin yönetmenliğini yapmıştı ve bugünlerde oyuncu kadrosu netleşen -2023’te vizyona girmesi beklenen- “Oppenheimer” filminin çekimlerine henüz başlamamıştı. Ayrıca medyada çekimlerin Artvin’de veya Türkiye’de yapılacağına dair herhangi bir bilgi de yer almamıştı.   

Nolan’ın yeni filmi, II. Dünya Savaşı’nda Manhattan Projesi’ni yürüten ve “nükleer bombanın babası” olarak adlandırılan fizikçi J. Robert Oppenheimer’ın biyografik draması olacak. Oyuncu kadrosunda, Rami Malek, Matt Damon, Emily Blunt gibi isimler yer alacak.

- Advertisment -