Ana SayfaHaberlerDünyaKaldırım üzerinden müteahhit zengin etme Moskova’da da aynıymış

Kaldırım üzerinden müteahhit zengin etme Moskova’da da aynıymış

Büyük şehirlerin kaldırımlarının bazı müteahhitlere para aktarmak için sık sık değiştirildiği söylentisi Moskova için de geçerliymiş. Belediyenin durumu açıklamak için yaptığı izahat da alay konusu olmuş.

Başkent Moskova son yıllarda tepeden tırnağa yenilenen caddeleri ve sokakları ile dikkati çekerken, özellikle kaldırım taşlarının “haddinden fazla” yenilendiği yolundaki şikâyetler de bitmiyor. Bu konuda medyada pek çok yolsuzluk ve kayırmacılık iddiası da ortaya atılıyor.

Moskova’nın konut-kamu hizmetlerinden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Pyotr Biryukov neden bu kadar çok-sık kaldırım taşı değiştirildiğini, başkentteki kaldırımların ve bordürlerin sık değiştirilmesi gereğiyle açıklıyor. Bunun da nedeni “KOBİ’lerin hızlı gelişimi” imiş.

2007’den bu yana bu görevde bulunan Biryukov, Moskova’da kaldırım taşlarının sadece yenileme için değil, aynı zamanda sayıları sürekli atan ve gelişen küçük işletmelerin şehir elektrik şebekelerine bağlantı talepleri için de söküldüğünü söyledi.

Rus yetkili, “Şehrin ekonomisinde hızlı bir gelişme var, küçük işletmelerin sayısı artıyor. Girişimciler işyerlerinin elektrik bağlantısını yapmak için çok sayıda başvuruda bulunuyorlar. Tabii ki bu durumda kaldırım taşlarını sökmemiz gerekiyor” diyor.

Ne var ki bu izahat sosyal medyada eleştiri ve alay konusu oldu. Bazı kullanıcılar, Moskova’da bu yılın sadece ilk 6 ayında 10 bin işletmenin kapandığını hatırlattı. (Turkrus.com).

- Advertisment -