Ana SayfaANALİZLERKULİS | Kılıçdaroğlu: Seçimli kurultay girişiminde bulunmuyorum

KULİS | Kılıçdaroğlu: Seçimli kurultay girişiminde bulunmuyorum

Kılıçdaroğlu’nun Özel’e randevu vermek istemediği hatta ayağı kırılınca “geçmiş olsun” dileğinde bile bulunmadığının konuşulduğu CHP kulislerini, Özgür Özel-Kılıçdaroğlu görüşmesi hareketlendirdi. Görüşmenin Çankaya Belediyesi değil de, Ankara Büyükşehir Belediyesi tesislerinde olması “Mansur Yavaş etkisiyle Özgür Özel-Kılıçdaroğlu arasındaki buzlar eridi” değerlendirmelerini beraberinde getirdi. Kılıçdaroğlu’nun Özel’e “Tüzük kurultayını seçimli kurultaya çevirmeye çalıştığıma ilişkin haberler tamamen dedikodudan ibarettir. Böyle bir girişimde bulunmuyorum” dediği öğrenildi. Özel de tüzük değişikliğinde en çok tepki çeken önseçim yöntemiyle ilgili Kılıçdaroğlu’na bilgi verdi. Kılıçdaroğlu, taslağın yazılı son şeklini gördükten sonra önerilerini yazılı olarak Özel’e ileteceğini söyledi.

CHP’de 4-9 Eylül tarihleri arasında yapılacak tüzük kurultayı için son hazırlıklar yapılıyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel; CHP’nin eski genel başkanları Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın’la buluşmasının ardından, Kemal Kılıçdaroğlu’yla da biraraya geldi. Özgür Özel-Kılıçdaroğlu buluşmasına Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş da eşlik etti.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Özel’e randevu vermek istemediği hatta ayağı kırılınca “geçmiş olsun” dileğinde bile bulunmadığının konuşulduğu CHP kulislerini, Özgür Özel-Kılıçdaroğlu görüşmesi daha da hareketlendirdi.

Özgür Özel, Kılıçdaroğlu’na davette bulunmuş, Kılıçdaroğlu da bu daveti kabul etmişti. Görüşmenin Çankaya Belediyesi değil de, Ankara Büyükşehir Belediyesi tesislerinde olması “Mansur Yavaş etkisiyle Özgür Özel-Kılıçdaroğlu arasındaki buzlar eridi” değerlendirmelerini beraberinde getirdi.

Özgür Özel, Kılıçdaroğlu’na tüzükte yapmak istedikleri değişiklikleri, örgütten gelen tüm öneriler doğrultusunda tek tek anlattı. Basına sızan taslak metnin yeni tüzüğün son hali olmadığını, çalışmaların sürdüğünü söyleyen Özel’in en çok tepki çeken önseçim yöntemiyle ilgili de Kılıçdaroğlu’na bilgi verdiği öğrenildi.

Özel; örgüt denetiminde önseçimden yana olduklarını anlattı, Kılıçdaroğlu Özel’in verdiği bilgileri not aldı.

Tüzük taslağı basına yansıdığında örgüt denetiminde önseçiminin hukuki, gerçekçi olmayacağına, parti yönetiminin tabanın sesine kulak tıkamak istediğine, gerçek önseçimin hakim denetiminde yapılması gerektiğine dair partililerden eleştiriler yükselmişti.

Tüzükle ilgili görüş ve önerilerini sözlü dile getirmekten kaçınan Kılıçdaroğlu’nun Özgür Özel’e “Tüzük taslak metnine son şekli verilsin. Görüşlerimi ve önerilerimi yazılı olarak bildireceğim” mesajı verdiği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin tüzük kurultayını seçimli kurultaya dönüştürme girişiminde bulunacağı, bunun için örgütü harekete geçirdiği, ülke genelinde ziyaretlerini artırdığı haberleri CHP kulislerinde hiç gündemden düşmemişti.

Kılıçdaroğlu’nun Özel’e, kulislerde dolaşan haberlerin kendisiyle hiçbir ilgisinin olmadığını söylemenin yanı sıra “Benimle ilgili haberlere benden duymadıktan sonra inanmayın. Bugüne kadar söylenenler dedikodudan ibaret. Tüzük kurultayını seçimli kurultaya dönüştürmek gibi bir girişimde bulunmuyorum” açıklaması yaptığı öğrenildi.

“Eşit temsili CHP’ye de, ülkeye de biz getireceğiz”

CHP’nin tüzük kurultayına gideceğini Ağustos başındaki kadın kolları kurultayında CHP lideri özgür Özel duyurmuş, CHP’nin tüzükten sonra parti programında da değişiklik yapacağını ve bu değişikliklerle ülkeyi nasıl yöneteceğin belirleyeceğini söylemişti:

“Kurultayın sembolik açılışı 4 Eylül’de Sivas’ta olacak. 5’inde son komisyon toplantısı Ankara’da olacak. 6’sından itibaren de dört gün boyunca bir gün tüzüğümüzü değiştirip, sonrasında programımızı konuşacağız. Bu sefer yapacağımız program kurultayı bu ülkede nasıl muhalefet edeceğimizi tarif etmeyecek. Kurultay ve ortaya çıkacak program, bu devleti nasıl yöneteceğimizi tarif edecek. Eşit temsili bu partiye de, bu ülkeye de biz getireceğiz.” 

- Advertisment -