Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | “Urfa’daki protokol krizine Belediye Başkanı’nın Murat Kurum’u...

ÖZEL HABER | “Urfa’daki protokol krizine Belediye Başkanı’nın Murat Kurum’u havalimanında karşılamaması yol açtı”

Bakan Murat Kurum’un katıldığı Şanlıurfa İl Koordinasyon Toplantısı’nda YRP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar’ın seyirciler arasında oturtulması tepki çekmişti. YRP’lilerin kriz için suçladığı AK Parti milletvekili Mehmet Ali Cevheri, bir Youtuber’ın çektiği videoyu “Olayın aslı videoda anlatıldığı gibidir” mesajıyla Serbestiyet’e iletti. Youtuber, Murat Kurum’la görüştüğünü ve Kurum’un şunları söylediğini iddia ediyor: “Bir bakanın, havalimanında bir belediye başkanı tarafından karşılanmadığını ilk defa gördüm.”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katıldığı Şanlıurfa İl Koordinasyon Toplantısı’nın protokol düzeninde yapılan son dakika değişikliğiyle, Yeniden Refah Partili Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’ın seyirciler arasına alındığı ortaya çıkmıştı.

Birçok siyasiden tepki alan protokol kriziyle ilgili Serbestiyet’e konuşan Yeniden Refah Partisi (YRP) Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Yetimoğlu, “Krizin başrolünde AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri var. Şanlıurfa’daki yerel seçim yenilgisini hazmedemediler” diye konuşmuştu.

AK Partili vekil Whatsapp’tan video paylaştı: “Olayın aslı videoda anlatıldığı gibidir”

İddiayla ilgili kendisine ulaşmaya çalıştığımız AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Whatsapp üzerinden, bir Youtuber’ın konuştuğu 50 saniyelik bir videoyu, “Olayın aslı videoda anlatıldığı gibidir” mesajını düşerek iletti.

Cevheri’nin gönderdiği videoda konuşan Youtuber, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Şanlıurfa’daki protokol kriziyle ilgili olarak “Çıkan haberleri görünce bayağı bir üzüldüm” dediğini iddia ediyor ve “Neden” diye sormaları üzerine Kurum’un şunları söylediğini iddia ediyor:

“Olayın perde arkasını hiç kimse bilmiyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde devletin bir bakanı; bir şehre, bir havalimanına gittiğinde hiçbir zaman -gizli gelse dahi- bir belediye başkanı tarafından kaale alınmadığını ve karşılanmadığını ilk defa gördüm ve buna çok üzüldüm.”

Cevheri, protokol krizine kendisinin ilettiği videodaki gibi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Gülpınar’ın Bakan Kurum’u havalimanında karşılamaması neden olduysa; Gülpınar’ın adının protokolden çıkartılması talimatını Kurum’un verip vermediğiyle ilgili sorumuza “Bilmiyorum” diye cevap verdi.

Mehmet Ali Cevheri’nin Serbestiyet muhabirine gönderdiği video.

Gülpınar’ın özel kalemi: “Video, gerçeği yansıtmıyor”

Cevheri’nin gönderdiği videodaki iddiaları sorduğumuz Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Gülpınar’ın özel kalemi Emrah Karaca, şunları söyledi:

“Video, gerçeği yansıtmıyor. Kasım Gülpınar, Bakan Murat Kurum’un Şanlıurfa’ya geldiği sırada şehirde değildi. Bu kanıtlanması zor bir şey değil. Kasım Bey ile Bakan Murat Kurum arasında herhangi bir problem olmadı tam tersi toplantıdan bir gün önce yaklaşık 45 dakika baş başa görüştüler.”

Kasım Gülpınar.

Gülpınar: “Cinler yapmıştır, cinlere havale edelim”

Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar, önceki akşam (21 Temmuz) Şanlıurfa yerel televizyonlarının ortak canlı yayınında protokol krizine değinerek şunları söyledi:

“Son dakika, son saniye birileri orada talimat veriyor. Benim ismimi oradan kaldırtıyor. Sanki bir marifetmiş gibi. Bunu yapan veya yaptıran artık nasıl bir tatmin duygusu yaşıyorsa, gerçekten ruh halini sorgulamak lazım.

“Bakan Bey yapmaz arkadaşlar. Bakan Bey, bizzat beni davet etti, ‘Yarın toplantıya katıl’ dedi. Adıyaman’da muhalefet belediye başkanını hiçbir şekilde itiraz etmeden oraya oturtuyor. Vali Bey zaten yapmaz orada protokol ayarlamış beni oraya oturtmuşlar başta.

Bunu cinler yapmadı ya. Cinler mi yaptı yani? Bakanın koruması mı yaptı? Valiliğin protokol müdürü mü? Ya zaten bitmiş ben geleceğim oturacağım oraya. Kim yapabilir bunu? Ha cinler yapmış, cinlere havale edelim.”

- Advertisment -