Ana SayfaHaberlerMHP’li Semih Yalçın: “FETÖ ve PKK iltisaklı unsurlar MHP’ye sızmaya çalışıyor”

MHP’li Semih Yalçın: “FETÖ ve PKK iltisaklı unsurlar MHP’ye sızmaya çalışıyor”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “FETÖ ve PKK iltisaklı unsurların” aday adaylığı başvurusu yaparak MHP’ye sızma girişiminde bulunduğunu iddia etti. MHP lideri Bahçeli de 2018 seçimlerinde ‘FETÖ’cülerin İYİ Parti üzerinden siyasi etki yaratmak için harekete geçtiklerini söylemişti.

Milletvekili aday adaylığı müracaatları hakkında bir açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, internet üzerinden yapılan başvurular aracılığıyla “FETÖ ve PKK iltisaklı unsurların” MHP’ye sızma girişiminde bulunduğunu öne sürdü.

Yalçın’ın açıklaması şöyle:

“Çok sayıda aday adaylığı girişimi FETÖ ve PKK iltisaklı unsurlar tarafından yönlendirildi”

“İlgili komisyonca yapılan incelemelerde, milletvekili aday adaylığı için özellikle internet üzerinden yapılan müracaatların önemli bir kısmının tamamlanmadığı görülmüştür. İncelemeler sırasında, partimize dönük başvuru trafiğinde olağan dışı hareketler gözlemlenmiş, çok sayıda aday adaylığı girişiminin FETÖ ve PKK iltisaklı unsurlar tarafından yönlendirildiği tespit edilmiştir.

“Zillet ittifakı lehine mevki kazanmaya yönelik”

“Zillet ittifakı lehine mevki kazanmaya yönelik olduğu düşünülen söz konusu teşebbüsler, MHP’nin aday adayı listesine sızma girişimi olarak değerlendirilmiştir. Milletvekili Adayı Değerlendirme ve Tespit Komisyonu, çalışmalarını büyük bir dikkat ve hassasiyetle sürdürmekte olup partimizi zarara uğratacak herhangi bir siyasi oyunun sahnelenmesine kesinlikle meydan verilmeyecektir.”

2018’de Bahçeli “İmza atanlar incelensin” demişti

2018 yılında yapılan seçimler sırasında da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı adaylığını açıklayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i işaret ederek “Adalet Bakanı ile İçişleri Bakanı, FETÖ’nün seçmen üzerindeki etkisini takip etmiş midir? FETÖ’nün 100.000 imza ile aday olacak isimler üzerinde odaklanacağı merak konusu olmuştur” demişti.

- Advertisment -