Ana SayfaHaberlerYunanistan’daki infaz edilen çete üyeleri: “İtalya’ya iltica edeceklerdi, eski MİT’çi yardım ediyordu,...

Yunanistan’daki infaz edilen çete üyeleri: “İtalya’ya iltica edeceklerdi, eski MİT’çi yardım ediyordu, infazı eski bir bakana yakınlığıyla bilinen grup yaptı”

Yunanistan’da Barış Boyun liderliğindeki suç örgütüne üye altı kişinin öldürülmesiyle ilgili Boyun’a yakın bir kişi konuştu. Barış Boyun’un daha önceden Sarallar ile çatışmalarıyla bilinen Şahinler grubuna yakın olduğunu söyleyen şahıs: “Bu cinayet Şahinler sürecinde Boyun’un duruşuna dayanıyor. Tabii ki infazı Şahinler yapmadı. Ancak eski bir bakana yakınlığıyla bilinen grup yaptı. Gençlerin amacı İtalya’ya iltica etmekti. İhraç edilen eski MİT görevlisi gençlere yardım ediyordu. Ancak gençlerin yerini karşı tarafa bu şahıs bildirmiş. Şimdi Yunanistan’da gözaltında.”

Yunanistan’da, Barış Boyun suç örgütü içindeki bir alt grup olan Daltonlar çetesi üyeleri Abdurrahman Tekru (22), Doruk Ersu Büyüktunç (31), Ozan Kaan Tozlu (24), Barış Çağan, Ömer Kanza (24) ve Burak Tahmaz (23) 11 Eylül gecesi öldürülmüştü.

Yakalandığı İtalya’da Nisan ayında ev hapsiyle tahliye olan Barış Boyun’a yakın olduğu belirtilen adı açıklanmayan bir kişi Halk TV’den Seyhan Avşar’a şunları söyledi:  

 “İçlerinden sadece Ersu Büyüktunç, Barış Boyun’un çok yakınıydı. Asıl hedefte Ersu’ydu diyebiliriz. Diğerleriyle bir ilgisi yoktu.

Bu cinayet geçmişten bugüne gelen bir husumetten yaşandı. Barış Boyun daha önceden Şahinler grubuna yakındı. Daha sonra onlardan da bir kopuş yaşadı. Ancak bu cinayet Şahinler sürecinde Boyun’un duruşuna dayanıyor.

Tabii ki infazı Şahinler yapmadı. Ancak eski bir bakana yakınlığıyla bilinen grup yaptı. Bizler kimin neyin talimatını verdiğini biliyoruz.

Böyle yoğun bir gündemde bu olay yaşandı. Barış Boyun Kürt kökenli bir vatandaş. Bu camiada bu nedenle sorunlar yaşadı. Rahatsızlık duydular.

İnfaz edilen gençlerin arabasında valizler vardı. Üzerlerinde ise sahte kimlik vardı. Şimdi onların kim oldukları tespit edilecek ve sonrasında defnedeceğiz. Gençlerin tek amacı vardı. Türkiye’den İtalya’ya gelerek iltica etmekti.

Meslekten ihraç edilen eski MİT görevlisi gençlere yardım ediyordu. Gençleri İtalya’ya ulaştıracaktı. Ancak gençlerin yerini karşı tarafa bu şahıs bildirmiş. Şimdi bu şahıs Yunanistan’da gözaltında. Evinden yüklü miktarda para ve silah çıkmış. Tüm süreci takip ediyoruz. Ayrıca basında bizlerin infazı önceden haber aldığımız ve gençlere ‘kaçın’ mesajı attığımız yazıldı. Bu doğru değil.”

Şahıs, bu çatışmaların devam edip etmeyeceğiyle ilgili soruya “Onu biz değil Allah bilir” diye yanıt verdi.

Halk TV’nin İstanbul Emniyeti’ne dayandırdığı haberine göre, öldürülen altı kişi hakkında da Barış Boyun ile ilişkileri nedeniyle yürütülen soruşturmalar bulunuyordu.

- Advertisment -