Ana SayfaDış HaberPutin’le düğününde dans eden eski Avusturya Dışişleri Bakanı Rusya’ya taşınıyor

Putin’le düğününde dans eden eski Avusturya Dışişleri Bakanı Rusya’ya taşınıyor

Düğününde Vladimir Putin'le dans etmesiyle tanınan eski Avusturya Dışişleri Bakanı Karin Kneissl, kurduğu düşünce kuruluşu Gorki Merkezi’nin başına geçmek St. Petersburg'a taşınıyor.

Kneisll, Rus devlet haber ajansı TASS’a verdiği demeçte. “GORKI merkezinin kurucu ortağı ve yöneticisiyim. Orada çok fazla iş olduğu ve çok dikkat gerektirdiği için St. Petersburg’a taşınmaya karar verdim” dedi.

Mart 2023’te kurulan düşünce kuruluşu, internet sitesine göre Rusya’nın politika hedeflerine çözüm bulmak için “objektif analiz hazırlamayı” amaçlıyor. GORKI, Putin’in 1970’lerde hukuk okuduğu St. Petersburg Devlet Üniversitesi’ne bağlı.

2017-2019 yılları arasında Avusturya dışişleri bakanı olarak görev yapan, bu göreve aşırı sağcı Özgürlük Partisi (FPÖ) tarafından aday gösterildi. Kneissl, 2018 yılında Avusturya Alpleri’ndeki düğününe katılan Putin ile yakın ilişkisi ve Ukrayna savaşı devam ederken Rusya’da tatil yapması nedeniyle eleştirilere maruz kalmıştı.

Dün Vladivostok’taki Doğu Ekonomik Forumu’nda konuşan Kneissl, Avusturya’nın Rusya’ya yönelik davranışını da “şizofreni” ile niteleyerek eleştirdi.

- Advertisment -