ABD eski Başkanı Barack Obama'nın halefi Donald Trump'a bıraktığı mektubun içeriğini Amerikan CNN televizyonu tarafından yayınladı.
Obama'nın Oval Ofis'teki çalışma masasının çekmecesine bıraktığı mektupta, "demokrasi ilkelerini aşındırmamak gerektiği" uyarısı var.
Obama mektubunda, "Biz bu makamın geçici sakinleriyiz. Bu da bizi demokratik kurumların ve geleneklerin koruyucusu yapıyor" ifadesini de kullanıyor.
ABD başkanlarının, kendilerinden sonra göreve gelecek kişilere tavsiyeler içeren mektup bırakması yıllardır süren bir gelenek. Ancak mektubun içeriği ilk kez bu kadar kısa sürede ortaya çıktı.
Obama'nin selefi George W. Bush da sekiz yıl önce Oval Ofis'e bir mektup bırakmıştı ancak o mektubun içeriği bu yılın başında yayımlanmıştı.
Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?
Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.
Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.