Ana SayfaHaberlerKKTC Cumhurbaşkanı: “Madem bütün adanın yönetimi sende diyorsun, ben de kuzey kelimesini...

KKTC Cumhurbaşkanı: “Madem bütün adanın yönetimi sende diyorsun, ben de kuzey kelimesini kaldırıyorum: ‘Kıbrıs Türk Devleti’”

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, MHP’ye yakın televizyonda Bahçeli’nin “Artık Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti demeye gerek yok, 'Kıbrıs Devleti' demek gerek” sözlerini hatırlattı: Madem sen Kıbrıs Devleti diye, bütün adanın yönetimi sendedir diye iddia ediyorsun, ben de kuzey kelimesini kaldırıyorum: ‘Kıbrıs Türk Devleti’. Ve bütün denizlerde de hak iddia edebiliyorum. Madem o Kıbrıs Cumhuriyeti, ben de karşında ‘Kıbrıs Türk Devleti’ şeklinde bir tartışma şu anda başlamıştır. İnşallah 3 Kasım’da Türk Devletleri Teşkilatı’nın Kazakistan’daki toplantısında gözlemci üye olarak yerimizi alırız.”

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, MHP’ye yakınlığıyla bilinen Bengü Türk televizyonuna konuk oldu.

Programda, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin meclis grup konuşmasında sarf ettiği 3 Kasım’da Kazakistan’da yapılacak Türk Devletleri Teşkilatı Toplantısı’nda KKTC’nin gözlemci ülke olarak yer alması Kıbrıs Türklüğünün tanınması adına önemli bir eşik olacaktır. Artık Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti demeye gerek yok, ‘Kıbrıs Devleti’ demek gerek” sözlerini hatırlatan Tatar şunları söyledi:

“Madem güneydeki devlet Kıbrıs Cumhuriyeti’dir ve bütün adanın hükümetiymiş gibi bir algı yaratmaya çalışıyorlar. Bizim kuzeydeki devlet de artık federasyona hazır bir devlet değil. Çünkü artık iki devlet politikası yürütülmektedir. İki devlet politikasıyla da ‘Kıbrıs Türk Devleti’ ya da ‘Kıbrıs Devleti’, bu işin kuzeyi güneyi kalmadı şeklinde…

Madem sen Kıbrıs Devleti diye, bütün adanın yönetimi sendedir diye iddia ediyorsun, ben de kuzey kelimesini kaldırıyorum: ‘Kıbrıs Türk Devleti’. Ve bütün denizlerde de hak iddia edebiliyorum. Kuzey dediğinizde kendinizi bir bakıma sadece kuzeye kapatıyorsunuz.

Madem o Kıbrıs Cumhuriyeti, ben de karşında ‘Kıbrıs Türk Devleti’ şeklinde bir tartışma şu anda başlamıştır.

İnşallah 3 Kasım günü gözlemci üye olarak Kazakistan’daki toplantıya katılır, geçen 16 Mart’ta Ankara’da olduğu gibi yine bizler de Türk Devletleri Teşkilatı içerisinde yerimizi alabilirsek o da elbette aşama aşama Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hem görünürlüğünü hem tanınırlığını arttıracak bir vesile olacaktır.

Sayın Devlet Bahçeli’ye bir kez daha Kıbrıs’a önem verdiği için, Kıbrıs konusunu gündeme getirdiği için, bize her zaman olduğu gibi sahip çıktığı için, Kıbrıs Türkü’ne değer verdiği için teşekkür ederim.”

- Advertisment -