Ana SayfaDış HaberSON DURUM | Putin: İsrail, Gazze'de Nazilerin Leningrad kuşatması gibi...

SON DURUM | Putin: İsrail, Gazze’de Nazilerin Leningrad kuşatması gibi taktikler kullanmamalı

İsrail, Gazze’yi vuruyor ve Lübnan’a top atışları sürüyor. İsrail'in hava saldırılarında Gazze’de en az 1.799 kişinin öldü ve 6.388 kişi yaralandı. İsrail Ordusu'ndan yapılan açıklamaya göre İsrail'de 1.300'den fazla kişi öldü, en az 3.400 kişi yaralandı. Putin, İsrail'i, Nazi Almanyası'nın Leningrad'ı kuşattığı gibi Gazze'yi kuşatmaması konusunda uyardı ve burada yapılacak bir kara saldırısının "kesinlikle kabul edilemez" sayıda sivil kaybına yol açacağını söyledi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in hava saldırılarında en az 1.799 kişinin öldüğünü ve 6.388 kişinin yaralandığını açıkladı.

İsrail Ordusu’ndan yapılan açıklamaya göre İsrail’de 1.300’den fazla kişi öldü, en az 3.400 kişi yaralandı.

Filistinli sağlık yetkilileri, Batı Şeria’da İsrail ordusuyla yaşanan çatışmalar sonrasında en az 11 kişinin öldüğünü ve onlarca kişinin yaralandığını açıkladı.

Lübnan-İsrail sınırında bir gazeteci öldürüldü, en az üç gazeteci yaralandı. Lübnan-İsrail sınırında İsrail’in Lübnan tarafına başlattığı topçu ateşi sırasında Al Jazeera muhabiri Carmen Joukhadar ve kameraman Elie Brakhya yaralandı.

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, İsrail’in Gazze’nin kuzeyindeki 1.1 milyon Filistinli’ye yönelik tahliye emrini kınadı ve bunun “suç” teşkil eden bir “zorla nakil” olduğunu söyledi.

BM’nin Filistin Mülteciler Yüksek Komiserliği’nden (UNRWA) yapılan açıklamada, Gazze’nin hızla bir “cehennem çukuru” haline geldiği ifadesi kullanıldı.

Hizbullah genel sekreter vekili Naim Kasım, Hizbullah’ın “hazır” olduğunu ve kendi planına göre İsrail’e karşı savaşa “katkıda bulunacağını” söyledi.

Uluslararası Af Örgütü’nün Kriz Kanıt Laboratuvarı, “Gazze’ye saldıran İsrail askerî birimlerinin fosforlu top mermileri kullandığını” doğruladı. İsrail iddiaları yalanladı.

Putin: “İsrail, Nazilerin Leningrad’ı kuşattığı gibi Gazze’yi kuşatmamalı”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cuma günü İsrail’i, Nazi Almanyası’nın Leningrad’ı kuşattığı gibi Gazze’yi kuşatmaması konusunda uyardı ve burada yapılacak bir kara saldırısının “kesinlikle kabul edilemez” sayıda sivil kaybına yol açacağını söyledi.

Putin, İsrail’in Hamas tarafından “benzeri görülmemiş vahşilikte bir saldırıya” maruz kaldığını ancak buna kendi zalim yöntemleriyle karşılık verdiğini belirtti.

“Benim görüşüme göre bu kabul edilemez. Orada 2 milyonun üzerinde insan yaşıyor. Bu arada, hiç biri Hamas’ı desteklemiyor, hatta hiç desteklemiyor. Ama hepsi acı çekmek zorunda kalıyor, kadınlar ve çocuklar da dahil. Tabii ki kimsenin bunu kabul etmesi kolay değil.”

Putin, İsrail’in kendisini savunma hakkına sahip olduğunu da vurguladı.

- Advertisment -