Ana SayfaDış HaberHollywood yıldızları, Gazze'deki savaşın durdurulması için Başkan Biden'a çağrıda bulundu

Hollywood yıldızları, Gazze’deki savaşın durdurulması için Başkan Biden’a çağrıda bulundu

Joaquin Phoenix, Cate Blanchett, Jon Stewart, Kristen Stewart, Susan Sarandon, Mahershala Ali, Riz Ahmed, Ramy Youssef ve Quinta Brunson gibi ünlü oyuncuların da aralarında bulunduğu 55 Hollywood yıldızı, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının durdurulması ve ateşkesin sağlanması için Başkan Biden'a bir açık mektup gönderdi.

Mektupta şu cümleler yer alıyor:

Sayın Başkan Biden,

Sizlere bir grup sanatçı ve hak savuncusu olarak, ancak bunun da ötesinde İsrail ve Filistin’de yaşanan can kayıplarına ve dehşete tanık olan insanlar olarak yazıyoruz.

ABD Başkanı olarak sizden, daha fazla masum insan hayatını kaybetmeden Gazze ve İsrail’de gerilimin derhal düşürülmesi ve ateşkes çağrısı yapmanızı rica ediyoruz. Geçtiğimiz bir buçuk hafta içinde 5.000’den fazla insan öldürüldü. Vicdan sahibi her insan bu sayının bir felakete tekabül ettiğini biliyor. Bizler hangi inançtan ve etnik kökenden olursa olsun tüm canların kutsal olduğuna inanıyor ve Filistinli ve İsrailli sivillerin öldürülmesini kınıyoruz.

Hükümetinizi ve tüm dünya liderlerini Kutsal Topraklardaki tüm canları gözetmeye ve daha fazla gecikmeden ateşkes çağrısında bulunmaya davet ediyoruz. Aynı zamanda Gazze’deki hava saldırılarına son verilmesi ve rehinelerin güvenli bir şekilde evlerine dönmesi çağrısında bulunuyoruz. Gazze’de yaşayan iki milyon insanın yarısı çocuk, üçte ikisinden fazlası ise evlerini terk etmek zorunda kalan mültecilerden oluşuyor. İnsani yardımın onlara ulaşmasına izin vermek zorundasınız.

ABD’nin yaşanan bu acılara son vermede hayati bir diplomatik rol oynayabileceğine inanan bizler, ABD Kongresi, UNICEF, Sınır Tanımayan Doktorlar, Uluslararası Kızılhaç Komitesi ve diğer pek çok kuruma çağrıda bulunuyoruz. Hayat kurtarmak ahlaki bir zorunluluktur. UNICEF’in konuyla ilişkin açıklamasında geçtiği gibi, “Merhamet ve uluslararası hukuk daima el üstünde tutulmalıdır.”

Bu metnin kaleme alındığı dakikalar itibarıyla, son 12 günde Gazze’ye 6.000’den fazla bomba atıldı. Bu durum her 15 dakikada bir çocuğun öldürülmesi anlamına geliyor.

Orada yaşayan tüm insanlara ve yakınlarına olan buruk hislerimizin ötesinde, hepimizin ortak değeri olan insanlığı savunmak için sarsılmaz bir iradeyle hareket ediyoruz. Tüm insanlar için özgürlük, adalet, haysiyet ve barıştan yana olan bizler, daha fazla kan dökülmesini durdurmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız.

Bizden sonra gelecek nesillere bu zorlu günlerde hiçbir şey yapmadığımızı söylemek istemiyoruz. Birleşmiş Milletler’in acil yardım koordinatörü Martin Griffiths’in söylediği gibi: “Tarih bizi izliyor.”

- Advertisment -