Ana SayfaDış HaberSON DURUM | İsrail’in kara harekâtı hazırlıkları devam ediyor, Batı'da insani yardım...

SON DURUM | İsrail’in kara harekâtı hazırlıkları devam ediyor, Batı’da insani yardım çağrısı güç kazanıyor, Uluslararası Ceza Mahkemesi İsrail’i uyardı

Gazze’de ölü sayısı 8.005’e yaralı sayısı 20.242’e yükseldi. Netanyahu: “Gazze'deki savaş "uzun ve zorlu" olacak, operasyonların “bir sonraki aşamasına” geçiyoruz.” Hamas'ın Gazze Şeridi'ndeki lideri Yahya Sinvar:” İsrail'le "hemen" yapılacak bir mahkum takasına hazırız.” Uluslararası Ceza Mahkemesi, Gazze'ye yardımların engellenmesinin suç sayılabileceği konusunda İsrail'i uyardı. Hizbullah bir İsrail SİHA'sını düşürdüğünü iddia etti. İran, 7 Ekim saldırılarına karıştıklarını bir kez daha yalanladı. Macron-Sunak görüşmesinde "acil insani yardım" vurgusu yapıldı. İsrail, Gazze'de 14.000 kişinin sığındığı Kudüs Hastanesi’ne 20 metre uzağa hava saldırı düzenledi.

İsrail savaş uçakları, Gazze’nin 14.000 kişinin sığındığı Kudüs Hastanesi yakınındaki Tel el-Hava bölgesine saldırı düzenledi. Hastaneye yaklaşık 20 metre uzaklıktaki alana yapılan saldırıda hastanenin camları kırıldı ve binanın içi dumanla kaplandı.

İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze’deki savaşın “uzun ve zorlu” olacağını, İsrail’in hava saldırılarını yoğunlaştıracağını ve operasyonların “bir sonraki aşamasına” geçeceğini söyledi.

Hamas’ın Gazze Şeridi’ndeki lideri Yahya Sinvar, İsrail’le “hemen” yapılacak bir mahkum takasına hazır olduklarını ifade etti.

İsrail ordusu, tahliye emrinin artık “acil” olduğunu söyleyerek Filistinlilerin Gazze’nin kuzeyini terk etmeleri yönündeki çağrısını yineledi.

İsraillilerin Erez olarak adlandırdığı Beit Hanun yakınlarında İsrail ile Hamas arasında çatışmalar yaşandı. Hamas çok sayıda İsrail askerini öldürdüğünü iddia ederken İsrail bir subayın ve bir askerin yaralandığını açıkladı.

Gazze Enformasyon Bakanlığı sözcüsü, İsrail’in Cuma günü uygulamaya iletişim kesintisinden bu yana “en az 33 katliam” gerçekleştirdiğini söyledi.

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) başsavcısı Kerim Han, Gazze halkına yardım ulaştırılmasını engellemenin UCM’nin yetki alanına giren bir suç olarak değerlendirilebileceğini söyledi.

Lübnan Hizbullahı, karadan füze kullanarak Lübnan’ın güneydoğusunda bir İsrail insansız hava aracını vurarak İsrail topraklarına düşürdüğünü iddia etti.

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF), Reuters muhabiri İssam Abdallah’ın Lübnan’da öldürülmesinin İsrail sınırından düzenlenen kasıtlı bir saldırı sonucu meydana geldiğini iddia etti.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan, İran’ın 7 Ekim saldırısına doğrudan karıştığı yönündeki iddiaları “temelsiz” olarak nitelendirerek yalanladı.

Birleşik Krallık hükümetinden yapılan açıklamaya göre, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yaptıkları görüşmede Gazze’ye acil insani yardım ulaştırılmasının önemini vurguladı.

- Advertisment -