Ana SayfaDış HaberBiden'ın ulusal güvenlik danışmanı Sullivan: İsrail'in sivillerle "terörist hedefleri" ayırt etmesi konusunda...

Biden’ın ulusal güvenlik danışmanı Sullivan: İsrail’in sivillerle “terörist hedefleri” ayırt etmesi konusunda baskı yapacağız

ABD Başkanı Joe Biden’ın ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan, katıldığı programda İsrail’in “teröristlerle” siviller arasında ayrım yapma sorumluluğu olduğunu ve Amerikan hükümetinin bu konuda onlara baskı yapacağını söyledi.

Dün CBS News’te yayınlanan “Face the Nation’a” programına konuk olan ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, İsrail’in uluslararası hukuk uyarınca sivilleri koruma yükümlülüğü olduğunu vurguladı:

“Bu çatışmada binlerce Filistinli sivilin öldürüldüğünü gördük. Bu adeta bir trajedi. Bu ölümlerin her biri bir trajedidir. Hem Filistinli hem de İsrailli bütün sivillerin hayatı kutsaldır ve korunması gerekir.”

Hamas’ı sivilleri “canlı kalkan” olarak kullanmakla suçlayan Sullivan, bu durumun İsrail’in sivilleri korumaya çalışma konusundaki sorumluluğunu azaltmadığını da sözlerine ekledi:

“İsrail’in terörist hedeflerin peşine düşerek İsrail’i tehdit etmeye devam eden teröristleri ortadan kaldırmak ile sivillerin peşine düşmek arasında ayrım yapması büyük önem taşıyor. Bu İsrail için bir yükümlülük ve sorumluluktur. Bu konuda onlara baskı yapmaya devam edeceğiz.”

- Advertisment -