Ana SayfaHaberler“Çok eşliliği” savunan YRP’li milletvekili dördüncü kez evlendi

“Çok eşliliği” savunan YRP’li milletvekili dördüncü kez evlendi

2004’te çıkan bir kitapta üç eşi olduğunu ve niyetinin 4’e kadar gitmek olduğunu söyleyen, seçim döneminde gelen eleştirilere ise “İlk eşim 2005’de vefat etti. 2006’da evlendiğim eşim ile 2018’de boşanmış durumdayım” cevabını veren Yeniden Refah Partisi Konya Milletvekili Ali Yüksel 4. kez evlendi. Yüksel çiftinin nikah şahitliğini YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan yaptı.

Çok eşliliği savunan ve bir dönem üç eşinin olduğunu söyleyen Yeniden Refah Partisi Konya Milletvekili Ali Yüksel, dördüncü kez evlendi.

Çiftin nikâh şahitliğini Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan yaptı.

Yüksel; daha önce üç eşlilikle ilgili ‘Medeni Kanun’un ihlali’ eleştirilerine karşı “İlk eşim 2005’de vefat etti. 2006’da evlendiğim eşim ile 2018’de boşanmış durumdayım” demişti.

Eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın kayınbabası olan Ali Yüksel’ın evli, 8 çocuk babası ve 10 torun dedesi olduğu biliniyordu.

Ali Yüksel kimdir?

Yüksel kariyerine 1970’li yılların başında müftü yardımcısı olarak başladı. Antalya, İzmir, İstanbul’da çeşitli ilçelerde müftülük ve vaizlik yaptı.

1975-1978 yılları arasında Antalya’da imam hatip liselerinde Din Bilgisi ve Ahlak dersleri öğretmenliği yaparken doktora yapmak üzere Almanya’ya gitti.

İhtisas için gittiği Almanya’da ilk yıllarda imam-hatiplik yaptı. 1985 yılında Avrupa Milli Görüş Teşkilatı Genel Sekreteri,1995 yılında da teşkilatın Genel Başkanı oldu.

Yüksel’in kariyeri 1990 yılında Almanya İslam Konseyi tarafından Din Kurulu Başkanlığı yani “Avrupa Şeyhülislamlığı” ile de taçlandırıldı. Şeyhülislamlık görevini beş yıla yakın süre devam ettirdi. Yüksel bu dönemde İslami holdinglere destek amacıyla gurbetçilerden maddi destek toplanmasında büyük rol oynadı. Birçok cami ve dernek bu desteklerle kuruldu.

Bu sırada çok eşli hayatı Avrupa Milli Görüş Teşkilatı’nda tepki çekti, teşkilatta geri çekildi.

Ali Yüksel, 2004’teki bir röportajında çok eşliliği savunmuştu:

“Duygularımı bir tarafa atarak eşit davranmaya gayret ediyorum. Bunu da zannederim bir hayli başarıyorum. İnsanın sevgisine sınır yoktur. Allah müsaade etmiş. Allahım bana bu konuda haram nasip etme, helalden mahrum etme demiştim, Allah da bana nasip etti. Ben iki evlendiğim zaman ‘Benim niyetim dörde kadar gitmek ama kısmetim nedir, onu bilemem Allah bilir’ dedim.”

- Advertisment -