Ana SayfaHaberlerHamas mensubu iki Türkiye vatandaşı İsrail hava saldırısında hayatını kaybetti

Hamas mensubu iki Türkiye vatandaşı İsrail hava saldırısında hayatını kaybetti

Hamas mensubu Seyfullah Öztürk ve Yakup Erdal isimli iki Türkiye vatandaşı Filistin-Lübnan sınırında İsrail’in hava saldırısında hayatını kaybetti. Öztürk ve Erdal’ın olduğu araçta Hamas’ın silahlı kanadı İzzettin El Kassam Tugayları’nın Lübnan yapılanmasının komutan yardımcısı Halil Hamid Araz da yer alıyordu. Araz da aynı saldırıda öldü.

Seyfullah Öztürk ve Yakup Erdal isimli iki Türkiye vatandaşı Hamas mensubu, Filistin-Lübnan sınırında İsrail’in hava saldırısında hayatını kaybetti.

Öztürk ve Erdal’ın olduğu araçta Hamas’ın silahlı kanadı İzzettin El Kassam Tugayları’nın Lübnan yapılanmasının komutan yardımcısı Halil  Hamid Araz da yer alıyordu. Araz da aynı saldırıda öldü.

Gazeteci Nevzat Çiçek’in paylaştığı bilgilere göre Yakup Erdal’ın üç çocuğu vardı ve ailesi Adıyaman’da yaşıyordu. Erdal’dan geçen pazar gününden beri haber alınamıyordu. Seyfullah Öztürk ise Edirne’de yaşıyordu.

Resim
Resim

Yaşamını yitiren Edirneli Bilal Öztürk, Lübnan’da defnedilecek. Adıyamanlı Yakup Erdal’ın defni için ailesinin kararı bekleniyor

- Advertisment -