Ana SayfaHaberlerErdoğan Netanyahu için "Bize Hitler'i aratır" dedi, Netanyahu cevap verdi: "Kürtlere soykırım...

Erdoğan Netanyahu için “Bize Hitler’i aratır” dedi, Netanyahu cevap verdi: “Kürtlere soykırım uygulayan Erdoğan ahlak dersi verecek son kişidir”

Beştepe’de konuşan Erdoğan, Netanyahu ile Hitler’i kıyasladı: “Hitler'den garip garip bahsederler, sizin Hitler’den ne farkınız var? Bunlar bize Hitler’i de aratırlar. Bu Netanyahu’nun yaptıklarının Hitler'den geri kalır yanı var mı? Yok. Şu an itibariyle, Hitler bunun kadar zengin değildi. Bu Hitler’e göre daha zengin.”c Netanyahu cevap verdi: "Kürtlere soykırım uygulayan ve muhalif gazetecileri hapse atma konusunda rekoru elinde tutan Erdoğan, ahlak dersi verecek son kişidir."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de düzenlenen 100. Yıl TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni’nde konuştu.

Erdoğan, İsrail’in Gazze’de devam eden bombardımanı ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında şunları söyledi:

“80 gün boyunca insanlığa ait tüm değerler yok sayıldı. Statlarda İsrail’in Nazi kamplarını izledik değil mi, bu nasıl bir iştir? Hitler’den garip garip bahsederler, sizin Hitler’den ne farkınız var?

Bunlar bize Hitler’i de aratırlar. Bu Netanyahu’nun yaptıklarının Hitler’den geri kalır yanı var mı? Yok.

Şu an itibariyle, Hitler bunun kadar zengin değildi. Bu Hitler’e göre daha zengin. Batı’dan alıyor destekleri. Amerika’dan her türlü destek geliyor. Ve bütün bu desteklerle 20 bini aşkın Gazzeliyi öldürdüler.

İşte mazlumların yanında olan ses Müslüman Türk’ün sesidir. Bir Müslüman olarak kendi iç dünyamızda bu zulmü engelleyememenin mahcubiyetini yaşıyoruz.”

Netanyahu’dan cevap

Erdoğan’ın açıklamalarına Netanyahu’dan cevap geldi:

“Kürtlere soykırım uygulayan ve muhalif gazetecileri hapse atma konusunda rekoru elinde tutan Erdoğan, ahlak dersi verecek son kişidir.”

- Advertisment -