Ana SayfaHaberler"Ben olsam, Seçil Erzan'a bu paralarını kaptıran insanların iradesine haciz koyar, vasi...

“Ben olsam, Seçil Erzan’a bu paralarını kaptıran insanların iradesine haciz koyar, vasi tayin ederim”

Yıldız Holding’in patronu Murat Ülker, Seçil Erzan Fonu’na para kaptıranları eleştirdi: "Ben olsam, Seçil Erzan'a bu paralarını kaptıran insanların iradesine haciz koyar, vasi tayin ederim. Herkes aptal siz akıllısınız öyle mi? Böyle bir para kazanmak mı var?”

Murat Ülker, Patronlar Dünyası’ndan Toygun Atilla’ya konuştu:

“Bir tek Türkiye’de evim var”

“Bütün dünyayı geziyorum, her yerde işim var, fabrikam var. Bir tek Türkiye’de evim var. Dünyayı gezsem de her hafta sonu evimde olmaya çalışıyorum.”

Malvarlığını yurtdışına mı taşıdı?

“Türkiye’de insanların yurt dışında yatırım yapmasını engelleyecek bir kanun yok. Dünyaya açılmaya mecburduk. Açıldım. Türkiye’de yaptığımız bütün işlerde ya 1’inciyiz ya da 2’nci. Dolayısı ile bu sektörlerde daha da büyüme şansımız olmadığı gibi Rekabet Kurumu’nun da kuralları var. Bizim için global olmak, dünyaya açılmak bir zorunluluktu. Ayrıca ben yurt dışına sermaye götürmedim. İtibar götürdüm. Kendi ülkemde kazandığım itibar ile dünyaya açıldım.”

“Yenilikçiyim, muhafazakar değilim ama Müslümanım”

“Ben yenilikçiyim, muhafazakâr değilim. Hayatımda da işimde de yeni neyse onun peşinden giderim. İslam dini de yenilikçi bir dindir. Ben muhafazakâr değilim ama Müslümanım. Ben neysem oyum.”

“Jetim yok. Herhangi bir ülke vatandaşlığım yok Türkiye’den başka.”

“Fenerbahçe başkanlığını hiç düşünmedim ve olmayacağım”

“Fenerbahçe başkanlığı benim işim değil. Anlamadığım bir işe girip neden başarısız olayım. Ayrıca Fenerbahçe’nin bir başkanı var. Fenerbahçe Başkanlığı’nı hiç düşünmedim ve olmayacağım.”

“Ben olsam bu paraları kaptıranların iradesine haciz koyarım”

“Ben olsam, Seçil Erzan’a bu paralarını kaptıran insanların iradesine haciz koyar, vasi tayin ederim. Herkes aptal siz akıllısınız öyle mi? Böyle bir para kazanmak mı var? “

“Bireysel yatırımcılar bankaların yatırım fonlarına yönelmeli”

“Türkiye’de borsa oynayan bireysel yatırımcının sosyal medya hesaplarında birtakım kişilerin tavsiyelerine uyarak yatırım yapmasını yanlış buluyorum.”

“Borsa yatırımcısı bilinçli olmalı. Sağdan soldan duyumlarla borsaya para yatırmak akıllıca değil. Değeri düşük bir şirkete bakıyorsunuz borsada uçmuş. Sonra bir bakıyorsunuz, kendi reel değerine gelmiş ve düşmüş. Bir sürü kişi de zarar etmiş. Ne bekliyordunuz ki? Bana göre, bireysel yatırımcıların bankaların yatırım fonlarına yönelmesi gerekir. Sağlıklı olan budur.”

- Advertisment -