Ana SayfaDış Haberİsrail’e karşı ön duruşma bugün başlıyor: Jeremy Corbyn de Uluslararası Adalet Divanı’ndaki...

İsrail’e karşı ön duruşma bugün başlıyor: Jeremy Corbyn de Uluslararası Adalet Divanı’ndaki Güney Afrika heyetine katıldı

Güney Afrika Adalet Bakanlığı, İngiliz İşçi Partisi eski lideri Corbyn'in bugün başlayacak olan iki günlük ön duruşmalar için Hollanda'nın Lahey kentinde Güney Afrika heyetine katılacak olan "dünyanın dört bir yanındaki ilerici siyasi parti ve hareketlerden üst düzey siyasi isimlerden" biri olduğunu açıkladı.

Güney Afrika hükümeti, İngiltere’nin eski muhalefet lideri Jeremy Corbyn’in, İsrail’i Gazze’de Hamas’a karşı savaşta Filistinlilere karşı soykırım yapmakla suçladığı Uluslararası Adalet Divanı’nda bu hafta yapılacak duruşmalar için Güney Afrika heyetine katılacağını açıkladı.

Güney Afrika geçen ay İsrail’e karşı “Gazze’deki Filistinlileri yok etme” niyetinde olduğu suçlamasıyla dava açmış ve BM’nin en üst mahkemesinden İsrail’in, terör örgütünün 7 Ekim’deki saldırısına karşılık olarak Hamas’a karşı başlattığı saldırıyı durdurmasını talep etmişti.

Corbyn Pazartesi günü Güney Afrika’nın İsrail’e karşı açtığı davayı desteklediğini ifade etti ve eski adı Twitter olan X’te yayınladığı mesajda İngiliz hükümetini eleştirdi:

“Gazze’de her gün bir başka tarifsiz vahşet işleniyor. Dünya çapında milyonlarca insan Güney Afrika’nın İsrail’den hesap sorma çabalarını destekliyor. Hükümetimiz neden yapamıyor?”

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Güney Afrika’nın İsrail aleyhine açtığı davayı reddederek iddiaları “mesnetsiz” olarak nitelendirdi ve Gazze’deki insani durumun iyileştirilmesine yönelik çabaların dikkatini dağıttığını söyledi.

- Advertisment -