Ana SayfaDış HaberMichigan’da Biden kazandı, sandıktan 100 bin Gazze uyarısı çıktı

Michigan’da Biden kazandı, sandıktan 100 bin Gazze uyarısı çıktı

Biden, Michigan ön seçimlerini yüzde 80’le kazandı ama yoğun bir Arap nüfusunun yaşadığı eyalette, Biden’ın İsrail yanlısı politikalarına tepki gösteren Arap ve Müslüman seçmenlerin başlattığı “Biden’ı silkele” kampanyasının çağrısına uyan yaklaşık 100 bin seçmen pusulada “kararsız”ı işaretledi. Kampanyada hedef 10 bin kararsız oydu. Uyarı Kasım seçimleri için Demokrat Parti için tehlike sinyalleri çalıyor. Çünkü Biden 2020 seçimlerinde Michigan'da Trump'ı sadece yüzde 2,8 puan farkla yenmişti.

Hem Demokrat hem de Cumhuriyetçilerin aday adayları için oy verebildiği Michigan’da rakipsiz Biden yüzde 80’i geçti ama Amerikan medyasının manşetlerinde sandıktan çıkan “Kararsız” oylar var.

Michigan’da yaşayan kalabalık Arap ve Müslümanların başattığı ve Demokrat Temsilciler Meclisi üyesi Filistinli Rashida Tlaib’in de destek verdiği  “Biden’ı Silkele” ve “Biden’ı terk at” kampanyaları, seçmenlere oy verirken pusulada “kararsız” seçeneğini işaretleyerek Biden’a mesaj vermelerini istemişti.

10 bin seçmeni hedefleyen kampanya büyük bir başarı gösterdi ve yaklaşık 100 bin seçmen sandıkta “kararsız” oy verdi.

Kampanyayı düzenleyen Listen to Michigan ilk sonuçlardan memnuniyet duyduğunu açıkladı:

“Hareketimiz bu gece zaferle çıktı ve beklentilerimizi büyük ölçüde aştı. Birçoğu 2020’de Biden’a oy veren on binlerce Michigan Demokratı, Gazze’deki savaş nedeniyle Biden’ın yeniden seçilmesine destek vermiyor.”

Michigan’da kararsız oy kullananların sadece Arap Amerikalılar değil, aynı zamanda gençler olduğu dikkat çekiyor.

Bu arada eski ABD Başkanı Donald Trump, tahminlere göre Michigan’daki Cumhuriyetçi başkanlık ön seçimini büyük bir farkla kazanarak partinin Beyaz Saray adaylığı üzerindeki hakimiyetini daha da güçlendirirken, kalan son rakibi Nikki Haley ise uzak bir farkla ikinci oldu.

Michigan’ın Kasım ayında yapılacak ve Biden ile Trump arasında geçmesi muhtemel rövanş niteliğindeki başkanlık seçimlerinde belirleyici bir rol oynaması bekleniyor.

Bu eyalet, her iki partiye de kayabilecek kararsız eyaletlerden.

Biden 2020 seçimlerinde Michigan’da Trump’ı sadece yüzde 2,8 puan farkla yenmişti.

- Advertisment -