Ana SayfaHaberlerTrabzonspor için AK Parti, CHP, İYİ Partili siyasetçilerin ortak toplantısı Ali Koç’a...

Trabzonspor için AK Parti, CHP, İYİ Partili siyasetçilerin ortak toplantısı Ali Koç’a öfkeyle başladı, Mehmet Uçum tartışmasıyla bitti

Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ardından Trabzonspor’a yönelik eleştirilere karşı AK Parti, CHP, İYİ Partili siyasetçiler ve belediye başkan adayları Trabzon’da biraraya geldi. AK Parti belediye başkan adayı Genç “UEFA’nın sitesinde hala Fenerbahçe ve Beşiktaş şikeci kulüp olarak güncel şekilde duruyorken fütursuzca, utanmadan 2011’in Süper Kupası’nı oynamaya çalışıyorsunuz” diyerek Ali Koç’a yüklendi. CHP Trabzon milletvekili Sibel Suiçmez “Mehmet Uçum'un yazısını okudunuz mu?” diye sorunca, AK Partili siyasetçiler salonu terk etti.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan bugün olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında Doğan’ın yanında, AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç ve AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın da yer aldı.

Toplantıya ayrıca CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hasan Süha Saral, CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Ahmet Kaya, İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan ve Trabzonspor eski Başkanı Ahmet Celal Ataman, Trabzonspor Divan Başkanı Mahmut Ören, Trabzonspor yöneticileri Zeyyat Kafkas, Nevzat Kaya, Sami Karaman, Trabzon Barosu Başkanı Duygu Keleş Aydın, TTSO Başkanı Erkut Çelebi, TESOB Başkanı Mehmet Kara, Divan Kurulu Eski Başkanı Ali Sürmen ve çok sayıda önemli isim katıldı.

AK Parti Trabzon adayı Genç: “Ali Koç, ses kaydın bizde”

Toplantıda konuşan AK Parti Trabzon adayı Ahmet Metin Genç’in şu sözleri gündem oldu:

“Rakip takımın başkanı bu işi farklı bir mecraya çekiyor. Ligden çekilme gündemli olağanüstü genel kurul kararı alıyorlar. Bu başka yere taşımak isteniyor. Bunu da paylaşacağım kamuoyuyla. Bu şehrin de takımın da hukukunu sonuna kadar savunmaya devam edeceğim. Hem olağanüstü genel kurul kararı alıyor hem de benim yönetimim ile ilgili güzel şeyler söylüyor. Demek istiyor ki ben şampiyonluğa gidiyorum, oyuncular bana lazım aman bunlarla ilgili şikâyet etme. O taraftan da güzelleme yaparak işi toparlamaya çalışıyor. Ancak olağanüstü genel kurulla işin provokasyonunu daha da ileri götürüyor. Bizim itiraz ettiğimiz budur. İrdelediğimiz ve inceleyeceğimiz alan da bu olacaktır Sayın Ali Bey, sen olağanüstü genel kurul kararı alacaksan ben Trabzonspor’un 3 Temmuzda şikeyle hakkını çaldığınız kupayı gündeme almayı isterim. Ses kaydın bizde.”

“3 Temmuz 2011’den sonra Fenerbahçe’yi 1.Lig’e düşürmeye gidiyorum diyen de sendin. Ses kaydı bizde. Ama yapamazsınız bunu. Şov yapıyorsun. Başka bir şey yapmıyorsun. Olağanüstü genel kurulda başınızın 3 Temmuz’dan sonra beladan kurtulmadığını söylüyorsun. Hak yediğinizi göreceksiniz orada. Haksızca çaldığınız kupayı değerlendireceksiniz. UEFA’nın sitesinde hala Fenerbahçe ve Beşiktaş şikeci kulüp olarak güncel şekilde duruyorken fütursuzca, utanmadan 2011’in Süper Kupası’nı oynamaya çalışıyorsunuz. Siz bizim aklımızla dalga mı geçiyorsunuz?”

AK Partili Genç ile CHP’li Suiçmez arasında Mehmet Uçum tartışması

Basın toplantısında, AK Partili belediye başkan adayı Ahmet Metin Genç ile CHP milletvekili Sibel Suiçmez arasında “siyaset yapma” tartışması yaşandı.

Suiçmez konuşmasının bir bölümünde şu ifadeleri kullandı:

“Spor siyaset üstü olmalıdır. Ancak maalesef Türkiye’de siyaset tam da sporun üstüne çömelmiş bir vaziyettedir. Herkes bunu çok iyi biliyor. Türkiye’de sporun geldiği noktayı sadece bir başka kulübe bağlamak doğru değil. Bunun bir sorumlusu, bir üst aklı vardır. Dolayısıyla bugün sadece Fenerbahçe Spor Kulübü ya da Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı üzerinden burada söz söylersek çok doğru bir tespit yapmayacağımızı düşünüyorum. Mehmet Uçum’un yazısını okudunuz mu? Adalet Bakanı’nın yaptığı açıklamaları okudunuz mu? Türkiye’de Futbol Federasyonu’nu sorgulamadan hiçbir spor kulübünü tek başına suçlamak mümkün değildir.”

Suiçmez’e kullandığı ifadeler sebebiyle müdahale eden AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Metin Genç, “Siyaset yapıyorsun” diyerek sözünü kesmeye çalıştı.

Genç’in müdahalesine “Esas siyaseti siz yaptınız” diyerek cevap veren Suiçmez konuşmasına “2010-2011 şampiyonluk kupasının kimde olduğunu herkes biliyor. Bize kimse Trabzonsporluluk taslamasın” sözleriyle devam etti.

Bunun üzerine Genç, Büyükaydın, Aydın ve beraberlerindekiler salonu terk etti.

- Advertisment -