Ana SayfaHaberlerGündem“Gülen, ABD tarafından MİT’e teslim edildi” mi? Dışişleri: “Bizde bilgi yok”

“Gülen, ABD tarafından MİT’e teslim edildi” mi? Dışişleri: “Bizde bilgi yok”

Fetullah Gülen’in ABD tarafından MİT’e teslim edildiği ve “uçağının Türkiye yolunda” olduğu iddia edildi. TBMM Dışişleri Komisyonu’nda gündeme gelen iddia için Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay “Bizde bilgi bulunmuyor”; Komisyon başkanı Fuat Oktay ise “Bende de böyle bir bilgi yok” dedi. Gülen’in etrafındakilerin yönettiği Herkul hesabından Gülen’in daha önce yayımlanmamış bir fotoğrafı paylaşıldı.

Fetullah Gülen’in yeğeni Ebuseleme Gülen, sosyal medya hesabından Gülen’in, sağkolu olarak bilinen isimlerden Cevdet Türkyolu’nun başını çektiği bir ekip tarafından Pensilvanya’daki çiftlikten kaçırılarak başka bir yere götürüldüğünü iddia etmişti.

İddialar üzerine, Gülen’in etrafındakilerin yönettiği Herkul sosyal medya hesabından Gülen’in daha önce yayımlanmamış bir fotoğrafı paylaşılarak, “Doktorların tavsiyesiyle daha sakin bir ortama” götürüldüğü yazıldı.

“ABD Gülen’i MİT’e teslim etti, uçağı Türkiye yolunda”

Gazeteci Müyesser Yıldız, 12punto.com’daki yazısında Gülen’in ABD tarafından MİT’e teslim edildiği iddiasını gündeme getirdi. Yıldız, “Bugün itibarıyla gündeme gelen son iddia ise; ABD’nin, Gülen’i MİT’e teslim ettiği, uçağının Türkiye yolunda olduğu ve bu bilginin şimdilik gizli tutulduğu. Doğrudur, değildir bilemeyiz” diye yazdı.

“Bizde bilgi bulunmuyor”

CHP milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Gülen’in ABD tarafından MİT’e teslim edildiği iddiasını TBMM Dışişleri Komisyonu’nda gündeme getirdi ve “Buna dair sizde bir bilgi varsa paylaşırsanız iyi olur” dedi.

Salıcı’nın sözleri üzerine Komisyonun AK Partili başkanı Fuat Oktay ile Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay, şunları söyledi:

Fuat Oktay: “Bende bilgi yok, yani bilgisi olan arkadaşımız varsa paylaşabilir, bende herhangi bir bilgi yok. Dışişleri Bakanlığımızda böyle bir bilgi var mı?”

Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay: “Bizde de bilgi bulunmuyor efendim.”

Fuat Oktay: “Evet, bende de böyle bir bilgi yok. Teşekkür ediyorum. Türkiye’nin altını oymaya çalışan herkesin ödeyeceği bir bedel olacaktır. Türkiye’ye çok ciddi bir bedel ödetmişlerdir. 86 milyonun her ferdi ödemiştir bunu. Bununla ilgili beyinleri yıkananlar da buna dahildir. Ne yazık ki koca bir nesil yok edilmiştir. Dolayısıyla bunun bedeli ödenecektir er veya geç.”

Fotoğrafı paylaşıldı

Gülen’in etrafındakilerin yönettiği Herkul sosyal medya hesabından, Gülen’in yeni bir fotoğrafı, “Sıhhatini merak eden sevenlerine inşirah olması ümidiyle az önce aldığımız kare…” mesajıyla paylaşıldı.

- Advertisment -
Önceki İçerik
Sonraki İçerik