Ana SayfaHaberlerErmenistan Filistin’i devlet olarak tanıdığını açıkladı: “Barış içinde bir arada yaşama ilkesine...

Ermenistan Filistin’i devlet olarak tanıdığını açıkladı: “Barış içinde bir arada yaşama ilkesine bağlılığımızı teyit ederek Filistin’i tanıyoruz”

Ermenistan, Filistin’i devlet olarak tanıdığını duyurdu: “Uluslararası hukuka ve halkların eşitliği, egemenliği ve barış içinde bir arada yaşaması ilkelerine bağlılığını yeniden teyit eden Ermenistan Cumhuriyeti, Filistin Devleti'ni tanır."

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle:

“Ermenistan Cumhuriyeti, BM Genel Kurulu’nun Gazze’de derhal ateşkes çağrısında bulunan kararlarına katılmıştır. Ayrıca Ermenistan Cumhuriyeti, Ortadoğu’da barış ve istikrarın tesisi, Yahudi ve Filistin halkları arasında kalıcı uzlaşmanın tesisiyle samimi olarak ilgilenmektedir. Çeşitli uluslararası platformlarda her zaman Filistin sorununun barışçıl ve kapsamlı çözümünü savunduk ve İsrail-Filistin çatışmasının çözümünde ‘iki devlet’ ilkesini destekliyoruz.

Filistinlilerin ve İsraillilerin meşru isteklerini gerçekleştirmelerini sağlamanın tek yolunun bu olduğuna inanıyoruz.

Yukarıda belirtilenlere dayanarak, uluslararası hukuka ve halkların eşitliği, egemenliği ve barış içinde bir arada yaşaması ilkelerine bağlılığını yeniden teyit eden Ermenistan Cumhuriyeti, Filistin Devleti’ni tanır.”

- Advertisment -