Ana SayfaHaberlerGündemAli Yerlikaya, Suriyelilerin verilerinin sızdırılmasında Soylu dönemini işaret etti

Ali Yerlikaya, Suriyelilerin verilerinin sızdırılmasında Soylu dönemini işaret etti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Suriyelilere ait kimlik bilgilerinin sızdırılmasıyla ilgili konuştu: "8 Eylül 2022’den önceki veriler olduğunu tespit ettik", "Güncel veriler, o bilgilerin çoğuyla uyuşmuyor", "Nasıl sızdığını, yapılan tahkikatlar ortaya çıkaracak."

Suriyelilere yönelik saldırıların başladığı Kayseri’de basın açıklaması düzenleyen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Telegram gruplarında Suriyeli sığınmacıların isim, telefon numarası ve adres bilgilerinin dolaşıma sokulmasıyla ilgili Süleyman Soylu dönemini işaret etti, soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Yerlikaya şu ifadeleri kullandı:

“Dün akşam yabancı düşmanlığı ve nefret söylemi yayarak, iç karışıklık yaratmaya çalışanların ortaya çıktıklarını gördük. Kimi sosyal medya hesaplarından, çocukları kullanarak perde arkasından ‘ayaklanma çıkarmaya başlıyoruz’ türünden mesajlar yayınladılar. Aynı hesaplardan; ‘Geçici Koruma Altındaki’ Suriyelilerin kimlik bilgilerinin yayınlandığını da tespit ettik. Sosyal medyada paylaşılan verileri bu sabaha kadar uzmanlarımız inceledi.

İlk tespitlerimize göre, paylaşılan kimlik bilgileri 8 Eylül 2022 tarihinden önceki veriler. Göç İdaresi Başkalığımızın bu tarihten sonra yaptığı güncel verilerinin bu bilgilerde olmadığını tespit ettik. Konuyla ilgili mülkiye müfettişlerini görevlendirdik. Ayrıca Göç İdaresi Başkanlığımız da Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuyor.”

Ne olmuştu?

Göçmenlere karşı ırkçı gösteri çağrılarının yapıldığı Telegram gruplarında Türkiye’de kayıtlı 3,3 milyon Suriyeli sığınmacıya ait isim, telefon numarası, adres gibi birçok bilginin bulunduğu pasaport bilgileri paylaşılmıştı. Olayla ilgili 14 yaşındaki E.P. gözaltına alınmıştı.

- Advertisment -