Ana SayfaDış HaberTürkiye’nin EURO 2024’e vedası yabancı yorumcuları üzdü: “Euro 2024’ün en eğlenceli takımı”

Türkiye’nin EURO 2024’e vedası yabancı yorumcuları üzdü: “Euro 2024’ün en eğlenceli takımı”

Türkiye'nin EURO 2024 serüveni, çeyrek finalde Hollanda'ya 2-1 yenilerek sona erse de turnuva boyunca gösterdiği çarpıcı performans ve oyun tarzıyla yabancı analistlerin takdirini kazanmış görünüyor. Colin Millar: “Yarı finaller onlarsız daha kötü olacak.” Men in Blazers: “Türk taraftarlar ikinci bir ev sahibi ülke olmasını sağladı.” CFC Janty: “Seni unutmayacağız Türkiye! Euro 2024’ün en eğlenceli takımı.” World Soccer Talk:“Türk kırmızı-beyazının ateşi”

Türkiye, Hollanda karşısında 2-1 yenilerek EURO 2024 macerasının sonuna geldi.

Türkiye’nin ilk 8 mücadelesi, ülke dışındaki futbol analistlerinin de gözünden kaçmadı.

Türkiye’ye teşekkür paylaşımları ve köşe yazılarından bazıları:

Men in blazers: 

“TÜRKİYE, TEŞEKKÜRLER. Onların Euro 2024’ü çeyrek finalde sona eriyor, ama bize en iyi golleri, oyunları ve kurtarışlarını vermeden değil. Arda Güler artık gerçek bir yıldız, Türk taraftarlar ikinci bir ev sahibi ülke olmasını sağladı ve oynadıkları karmakarışık klasikleri de bu takım da unutulmayacak.”

CFC Janty:

“Seni unutmayacağız Türkiye! Euro 2024’ün en eğlenceli takımı.”

George Galloway:

“Türkiye eşitliği hak etti. İzlemesi keyifliydi.”

Jacek Kulig:

“Tüm gözler mükemmel bir turnuva geçiren ve uzun yıllar boyunca Türkiye’nin lideri olacak Arda Güler’deydi ancak Ferdi Kadıoğlu da Euro 2024’te tek kelimeyle muhteşemdi. Oyun kurucu bir bek. Bu yaz kesinlikle en üst 5 lige doğru büyük bir hamle yapacak.”

“Arda Güler’in elmas bir sol ayağı var!”

Colin Millar:

“Türkiye bu turnuvada çok eğlenceliydi. Kendilerini geride bırakan birçok takımın sahip olmadığı cesaret, risk, eğlence ve yetenekle oynadılar. Destek de inanılmazdı. Yarı finaller onlarsız daha kötü olacak.”

Koçların sesi:

“Vincenzo Montella, Eylül ayında takımın başına getirildiğinden bu yana ilk maçında Hırvatistan’ı deplasmanda mağlup etti, Türkiye’yi Euro 2024 elemelerine taşıdı – grubunu lider tamamladı – ve şimdi de 2008’den bu yana ülkeyi ilk kez çeyrek finale taşıdı.”

Jonathan Wilson:

“Türkiye tartışmasız turnuvanın şu ana kadarki en iyi iki maçına çıkmıştı ve tıpkı Ralf Rangnick’in (Avusturya) takımına karşı kazanılan zaferin sıradan bir son 16’yı kurtarması gibi, kale ağzı olaylarından çok daha dramatik olan üç çeyrek finalin ardından, son sekize kalmalarını telafi etmeleri gerekiyordu. Ve neredeyse başardılar da. İster geride durun ister önde basın, kompakt olmak gerektiği görüşünün hakim olduğu bir dünyada, onlar oynarken saha her zaman oldukça uzun görünüyor. Rakiplerine şans tanıyorlar ama öte yandan kendileri de sürekli bir tehdit oluşturuyor.”

World Soccer Talk:

“Türkiye Hollanda’ya karşı iyi mücadele etti. Türk kırmızı-beyazının ateşi, iyi inşa edilmiş Hollanda savunmasını yaladı ve Hollanda’nın maç boyunca oluşturduğu süreklilik ve yapının her türlü görüntüsünü yok etme tehdidinde bulundu.”

Daily Mail: 

“Arda Güler Ne yetenek ama. Sağda başladı ama istediği yere sürüklendi. Açılış vuruşu için zayıf ayağıyla harika bir top çıkardı ve ikinci yarıdaki serbest vuruşuyla direğe çarptı. Bu çocuk için limit gökyüzü.”

Guardian yazarı Emre Sarıgül:

Kendine özgü “kaos topu” tarzını sergileyen Türkiye, kalecileri Mert Günok’un Gordon Banks-vari kurtarışıyla çeyrek final biletini kaptı. Çılgın bir kalabalığa döndü ve gol atmış gibi kutlama yaptı. Tam bir cehennem.

- Advertisment -