Ana SayfaDış HaberSeine Nehri’ndeki kirlilik seviyesi artınca, erkekler triatlon yarışı iptal oldu

Seine Nehri’ndeki kirlilik seviyesi artınca, erkekler triatlon yarışı iptal oldu

Paris Olimpiyatları erkekler triatlonu, Seine Nehri'nde yapılan su kalitesi testlerinin nehrin yüzmek için çok kirli olduğunu göstermesi nedeniyle yarışın başlamasına saatler kala, yarın (31 Temmuz) yapılmak üzere ertelendi.

Paris Olimpiyatları’nın organizatörleri, Sein Nehri’nde yapılacak erkekler triatlon etkinliğinin yüzme kısmının 24 saat sonraya erteleneceğini duyurdu.

Paris 2024 ve Dünya Triatlon’un bugün yapılan toplantının ardından yaptığı açıklamada, “Paris 2024 ve Dünya Triatlon, önceliklerinin sporcuların sağlığı olduğunu tekrar ederiz. Maalesef kontrolümüz dışındaki meteorolojik olaylar su kalitesini değiştirebilir ve etkinliği sağlık nedenleriyle yeniden planlamamızı zorunlu kılabilir.” dedi.

Su kalitesinin bozulmasındaki temel neden şiddetli sağanak yağışların kanalizasyon sistemini altüst ederek, arıtılmamış atık suların nehre salınması.

Eğer kirlilik seviyeleri çok yüksek kalırsa triatlon sadece koşu ve bisiklet içeren bir duatlon haline getirilecek.

Geçen yıl da olmuştu

Paris 2024 spor direktörü Aurelie Merle ve Dünya Triatlon başkanı Marisol Casado, erkekler yarışının çarşamba günü kadınlar yarışından hemen sonra yeniden planlanan zaman diliminde yapılabileceğinei söyledi.

Aurelie Merle gazetecilere, “Son birkaç gündeki hava koşullarının, güneşin dönüşü ve yüksek sıcaklıkların su kalitesi üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu gördüğünüz için oldukça umutluyuz,” dedi.

Marisol Casado da “Bu noktada, yarın yarışların yapılacağından ve hepimizin, özellikle de sporcuların çok mutlu olacağından oldukça eminiz.” açıklamasını yaptı.

Geçen yıl Madrid’de düzenlenen Avrupa Triatlon Şampiyonası’nda da, su problemleri nedeniyle duatlona dönüştürülen bir yarış olmuştu. 

Casado açıklamasında o yarışı hatırlatarak bir daha böyle bir iptal olmayacağını söyledi.

- Advertisment -