Ana SayfaDış HaberKamala Harris’e “Çocuksuz kedili kadın” diyen Vance çocuğu olmayan senatörlere de “Sosyopatlar”...

Kamala Harris’e “Çocuksuz kedili kadın” diyen Vance çocuğu olmayan senatörlere de “Sosyopatlar” ve “Psikopatlar”demiş

Cumhuriyetçi Başkan Yardımcısı Adayı JD. Vance’in başı maço yorumlarıyla dertte. 2021’de Harris için “çocuksuz kedili kadın” diye aşağılayan Vance, çocuksuz kadın senatörler için de “Sosyopatlar” ve “Psikopatlar” dediği ortaya çıktı.

Cumhuriyetçilerin Başkan Yardımcısı adayı JD Vance 2021 yılında iklim değişikliği sebebiyle çocuk yapma oranının düştüğünü belirten bir haberi alıntılayarak şu paylaşımı yapmıştı:

“Kedili kadınlar, adamım. Durdurulmaları gerekiyor”

Vance’in 2021 yılılnda yaptığı bu paylaşım sebebiyle çocuksuz kadınları aşağıladığına dair tepkiler almıştı.

Ayrıca JD. Vance Kasım 2020’de, bir podcast’te çocuksuz Amerikalıların, özellikle ülkenin yöneticilerinin çocuk sahibi olanlara göre “daha sosyopatik” ve ülkeyi “daha az akli dengeli” hale getirdiğini söylemişti:

“Biliyorsunuz, insanları daha sosyopat olmasından ve nihayetinde tüm ülkemizi daha az istikrarlı hale getirmesinden endişe ediyorum… Twitter’a giriyorsunuz ve neredeyse her zaman en sosyopat ve en psikotik insanlar evde çocuğu olmayan insanlar oluyor.”

Bu söyleminden bir yıl sonra da X’te yaptığı bir paylaşımda da “en sapkın” ve “en psikopat” yorumcuların genellikle çocuksuz olduğunu söylemişti:

“Bu tweet’e gelen çılgınca yanıtların kaçı çocuğu olmayan insanlardan geliyor? Ülkemizdeki düşük doğum oranları pek çok eliti sosyopat yaptı.”

Ağustos 2021’de Senato adaylığını açıklamasından bir ay sonra, Vance’in kampanyası, “Tucker Carlson Tonight” programında ülkeyi yöneten “çocuksuz kedi kadınları” eleştirildi. Vance’in Cumhuriyetçi başkanlık biletine aday gösterilmesinin ardından bu yorumlar sosyal medyada yeniden gündeme geldi ve geniş çapta tepki çekti.

Vance, geçen hafta Megyn Kelly’nin podcast’inde bu paylaşımlarını düzeltmeye çalıştı:

“Açıkça, bu alaycı bir yorumdu. Kedilere karşı bir şeyim yok,” dedi.

Vance ve sözlerinin çocuk sahibi olmayan insanları eleştirmekle ilgili olmadığını, daha çok politikalar üzerine odaklandığını ve Demokrat Parti’nin “aile karşıtı” ve “çocuk karşıtı” hale geldiğini iddia ettiğini ekledi.

2019’da yaptığı bir konuşmada ise şunu söyledi:

“Doğurganlığın azalmasını önemsiyorum çünkü babalığın rolünü, arkadaşlarımın ve toplumumun hayatındaki olumlu etkisini gördüm” dedi. “Nispeten başıboş olan ama çocuk sahibi olduklarında köklü ve ayakları yere basan genç erkekler de gördüm.

Çocukları olduğu için toplumlarına, ailelerine ve ülkelerine daha bağlı hale gelen insanlar gördüm” diye ekledi. “Ve kendi hayatımda, travmatik bir çocukluktan gelen şeytani duyguların kendi oğlumun kahkahaları ve sevgisi içinde eriyip gittiğini hissettim. Dolayısıyla, doğurganlığın azalmasını sadece ekonomimiz için kötü olduğu için değil, bebeklerin iyi olduğunu düşündüğümüz ve sosyopat olmadığımız için önemsememiz gerektiğini söyleyebilirim.”

- Advertisment -