Ana SayfaDış HaberFransa, Almanya ve İngiltere’den ortak Gazze çağrısı: Ateşkes sağlanmalı ve Hamas rehineleri...

Fransa, Almanya ve İngiltere’den ortak Gazze çağrısı: Ateşkes sağlanmalı ve Hamas rehineleri serbest bırakmalı

Fransa, Almanya ve İngiltere liderleri Gazze için ortak açıklama yaptı: “Gazze halkının acil ve engelsiz şekilde yardım ulaştırılmasına ihtiyacı var. Çatışmaların artık sona ermesi ve Hamas'ın rehineleri serbest bırakması gerekiyor.”

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve İngiltere Başbakanı Keir Starmer Gazze için ortak açıklama yaptı.

Liderler, Gazze’de ateşkes sağlanması, Hamas’ın elindeki rehinelerin serbest bırakılması ve insani yardımların “sınırsız” bir şekilde bölgeye ulaştırılması için çağrıda bulundu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Çatışmaların sona ermesi ve Hamas’ın rehineleri bırakması gerekiyor”

“Biz, Fransa’nın, Almanya’nın ve Birleşik Krallık’ın liderleri; Katar ve Mısır’daki ortaklarımızın yorulmak bilmeyen çalışmalarını memnuniyetle karşılıyoruz.

Şeyh Tamim bin Hamad el Sani, Başkan Sisi ve Başkan Biden acilen müzakerelere yeniden başlama çağrısında bulundu. Daha fazla gecikme olamayacağı konusunda hemfikiriz. Biz gerilimi önlemek için tüm taraflarla birlikte çalışıyoruz ve gerginliği azaltmak ve istikrara giden yolu bulmak için hiçbir çabadan kaçınmayın.

Çatışmaların artık sona ermesi gerekiyor ve tüm rehineler hâlâ tutuklu durumda. Hamas’ın rehineleri serbest bırakması gerekiyor. Gazze halkının acilen yardımların sınırsız bir şekilde dağıtımına ihtiyacı var.”

“İran gerilimi tırmandıracak saldırılardan kaçınsın”

“Bölgede artan gerilimlerden derin kaygı duyuyoruz ve gerilimi düşürme ve bölgesel istikrar konusunda hemfikiriz. Bu bağlamda özellikle İran ve müttefiklerine, bölgesel gerilimleri daha da tırmandıracak, ateşkes anlaşması ve rehinelerin serbest bırakılması fırsatını tehlikeye atacak saldırılardan kaçınmaları çağrısında bulunuyoruz.  Barış ve istikrar fırsatını tehlikeye sokan eylemlerin sorumluluğunu üstlenecekler. Orta Doğu’da gerilimin daha da artmasından hiçbir ülke veya milletin kazancı olmayacak.”

- Advertisment -