Ana SayfaDış HaberABD Dışişleri Bakanı Blinken, Orta Doğu ziyaretlerini son anda erteledi. Washington bu...

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Orta Doğu ziyaretlerini son anda erteledi. Washington bu gece İran saldırısı beklemiyor

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Blinken'in bu gece Orta Doğu'ya gitmesi planlanıyordu. Konuyla ilgili bilgi sahibi bir kaynağa göre Blinken Katar, Mısır, İsrail’i ziyareti son anda iptal etti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Orta Doğu gezisini erteledi. Axios’a konuşan iki kaynağa göre, durumla ilgili belirsizlik nedeniyle Blinken bu gece planlandığı gibi bölgeye gitmeyecek. İki ABD’li yetkili, Axios muhabiri Barak Ravid’e bugün bir İran saldırısı beklemediklerini aktardı.

Dışişleri Bakanı Blinken’in bu gece Orta Doğu’ya gitmesi planlanıyordu. Konuyla ilgili bilgi sahibi bir kaynağa göre Blinken, Katar, Mısır, İsrail’i ziyaretini son anda iptal etti.

Öte yandan Başkan Biden gazetecilere Ortadoğu’daki durumdan ve İran’ın İsrail’e saldırma olasılığından endişe duyduğunu söyledi. ABD’nin hâlâ İran’ın niyetini izlediğini belirten Biden, ateşkes anlaşmasına varılması halinde İran’ın İsrail’e saldırmamasını bekleyip beklemediği sorulduğunda ise “Benim beklentim bu” dedi.

ABD 15 Ağustos’ta Doha’daki randevuyla ateşkes müzakerelerinde bir sonuca ulaşmayı hedefliyor ve Hamas’ın masaya dönmesini umuyor.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake ise yaptığı açıklamada İran’la ilişkileri olan Türkiye de dahil müttefiklerinden Tahran’ı Orta Doğu’daki gerilimi azaltmaya ikna etmelerini istediklerini söyledi.

“İran’la herhangi bir ilişkisi olan tüm müttefiklerimizden gerilimi düşürmeleri için baskı yapmalarını istiyoruz ve buna Türkiye de dahil” diyen Jeff Flake, Türk muhataplarının gerilimin tırmanmaması için ellerinden geleni yaptığını belirtti, “Olayın tırmanmayacağı konusunda bizden daha emin görünüyorlar” diye devam etti.

- Advertisment -