Ana SayfaHaberlerGündemErdoğan’dan Eskişehir saldırısına ilk yorum: “Gençlerin lümpen ırkçılıkla işgal edilmesine göz yummayız”

Erdoğan’dan Eskişehir saldırısına ilk yorum: “Gençlerin lümpen ırkçılıkla işgal edilmesine göz yummayız”

AK Parti’nin 23’üncü kuruluş yıldönümü töreninde konuşan Cumhurbaşkanı, isim vermeden Eskişehir’deki Nazi amblemleri taşıyan saldırganın cami önündeki bıçaklı saldırısı hakkında mesajlar verdi: “Ezana, bayrağa, camiye, Kuran’a, cami cemaatine saldırmayı aklının ucundan geçirenin gözünün yaşına bakmayız. Gençlerimizin lümpen ırkçılık illeti ile işgal edilmesine göz yumacak parti değiliz. LGBT sapkınlığına nasıl bakıyorsak, Türk ve Müslüman düşmanlığından beslenen ırkçı saldırılara da aynı nazarla bakıyoruz. “

14 Ağustos 2001’de “Erdemliler hareketi” olarak kurulan AK Parti 23.yaş gününü parti kongre merkezindeki etkinlikle kutladı. 

“Geleceğin, umudun, icraatın adı AK Parti” sloganlı etkinlikte konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan; 14 Mayıs 2023 seçimlerinde halkın iktidarı bir kez daha AK Parti’ye teslim ettiğini hatırlatırken “Daha uzun yıllar iktidarda olacağız” dedi, partisine “değişim” mesajı verdi. 

AK Parti’nin iktidarda olduğu yıllar boyunca karşı karşıya kaldığı tehditlere rağmen hizmet siyasetinden ödün vermediğini anlatan Erdoğan, partisini “milletle devleti, cumhur ile cumhuriyeti kucaklaştıran millet partisi” olarak tanımladı. 

“14 Ağustos’ta kefenimizi giydik”

“Ak Parti, bundan 23 sene önce milletin umudu olarak, bizatihi milletimiz tarafından kuruldu. 14 Ağustos 2001’de biz o güne kadar dalga dalga büyüyen bir gönül hareketenin sadece tabelasını astık. Kefenimizi giyip, milletimize emanetinin emin ellerde olacağının sözünü vermiştik. Gerekirse kendimiz bedel ödeyeceğiz fakat aziz milletimize asla bedel ödetmeyeceğiz demiştik. 

Ak Parti, çok kısa sürede milyonların umudu haline dönüştü. Gittiğimiz her yerde büyük coşkuyla karşılandık. 7’den 70’e toplumun her kesiminden muazzam bir teveccüh gördük. 

Aşkla çalışan yorulmaz, bize yorulmak, pes etmek yakışmaz. 

“Türkiye’yi nereden alıp nereye getirdiğimizi milletimiz çok iyi biliyor” 

“14 Ağustos 2001’de yola çıkarken milletimize verdiğimiz sözleri tutmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Bugün partimiz 23’üncü yaşını kutluyor. Kasım ayında kesintisiz iktidarımız 22 yılı doldurmuş olacak. 22 yılı iktidarda olmak üzere, 23 yılımızın her safhası iş yapmakla, hizmet ve eser üretmekle, milletin dertlerine derman olmakla geçti. 23 yıl boyunca halka hizmet, Hakk’a hizmettir düsturuyla, hizmetkarı olmaktan şeref duyduğumuz milletimiz için çalıştık, ter döktük. Türkiye’yi nereden alıp nereye getirdiğimizi milletimiz çok iyi biliyor. “

“Muhafazakar demokrat kimliği” vurgusu 

“Sosyal demokrat geçinenler sadece bunun lafını ederken biz kimsesizlerin kimsesi olduk. Bizim anlayışımızda ekonomik kalkınma demokrasiden bağımsız değildir. Muhafazakar demokrat kimliğimizle ekonomimizi büyütürken ülkemizin standartlarını yükseltmekten geri durmadık. 

Sivil siyasetin alanını da genişlettik. Türkiye’yi vesayetin kol gezdiği ülke olmaktan çıkarıp demokraside hak ettiği seviyeye getirdik. Uzun yıllar sonra milletle devleti, cumhur ile cumhuriyeti kucaklaştıran biz olduk. 

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile değişikliğe gittik. Kimsenin inancından, kıyafetinden dolayı ötekileştirilmediği, her türlü düşüncenin ifade edildiği, sessiz çoğunluğun hakkının gaspedilmediği yapıyı hakim kıldık. 

23 yılda Türkiye olarak büyük değişim geçirdik. Ülkemiz umutlarını yeniden yeşertti, özgüvenini tekrar kazandı. İddia ve imkan sahibi bir ülke konumuna geldik.”

“Daha uzun yıllar iktidarda olacağız. Kendini bitkin hisseden kenara çekilsin” 

“Kendini yorulmuş, bitkin hisseden varsa, onlardan kenara çekilip biraz soluklanmasını istiyoruz. 

Hangi görevde olursa olsun, hiçbir arkadaşım koltuğuna yaslanıp rehavete kapılma hakkına sahip değildir. Bunun vebali ağırdır. Biz bu aziz milletin de aziz ümmetin de umuduyuz. Onların umudunu heba etmeye yeltenenler, altından kalkamayacakları bir yükle ezilirler. Buna biz de hoşgörü göstermeyiz, gözünün yaşına da bakmayız.

Tazelenerek ilerlerken kimsenin bize ayak bağı olmasına müsaade etmeyiz. Yorulmuş olan kenara çekilmeli. Her bir arkadaşımız işine odaklanacak ve bu millete nasıl daha fazla hizmet ederim sorusunu kendisine soracak. 

2028 seçimlerinde de milletimiz gayretimizi, tecrübemizi takdir edecek ve emaneti yine AK Partili kadrolara, bizlerin ehil ellerine teslim edecektir. Daha yapacak çok işimiz, gidecek uzun yolumuz var. Milletimizin tercihi ile daha uzun yılar iktidarda olacağız. Birilerinin gazı ile iktidar hayali kuranlar yine hüsrana uğrayıp avuçlarını yalayacak. 

AK Parti milletin partisidir. Milet sevdalılarına AK Parti çatısında yerimiz var. AK Parti değerlerini benimseyen herkese kapımız açıktır, bundan sonra da açık kalacaktır.

“Muhalefeti söylem düzeyinde dönüştürdük. CHP’nin normalleşmesini istiyoruz” 

“Muhalefeti söylem düzeyinde dönüştürmeyi başardırk. Başörtüsünü öcü olmaktan çıkardık. Namaz, oruç, kuran ve kuran eğitimi konularında bir kesimin alerjileri törpülendi. Atılan her adımın karşısında -laiklik elden gidiyor- korkusu yerini özgüvene bıraktı. Farklı fikir ve hayat tarzlarına saygı konusunda ciddi mesafe aldık. Milleti göbeğini kaşıyan adam olarak görenleri milli iradeyle barışmaya, Türkiye gerçeklerini kabullenmeye mecbur bıraktık. Ne eski CHP genel başkanının helalleşme ne yeni yeni genel başkanın normalleşme söylemlerini AK Parti’nin atılımlarından bağımsız okumak mümkün değil. 

On yıllardır jakobenizmin, vesayetin bekçiliğini yapan CHP eski alışkanlıklarını sürdürmekte artık zorlanmaktadır. CHP’nin milletle kavgasını bitirmesi en çok bizi mutlu edecektir. Bizim isteğimiz, CHP’nin milletin değerleri ile barışması, milli iradeye teslim olması, demokrasiyi içselleştirmesi, yani normalleşmesidir.”

“MHP’deki kardeşlerime teşekkürler” 

Erdoğan, AK Parti kadrolarındaki tüm eski yeni isimlere teşekkür ederken MHP’yi de unutmadı ve “Cumhur İttifakı’ndaki ortağımız MHP’deki kardeşlerime destek için teşekkürlerimi iletiyorum” dedi. 

“Gençlerimizin lümpen ırkçılıkla işgal edilmesine göz yummayız” 

Erdoğan, “aynı gemideyiz” dedi; muhalefete “uzlaşma” çağrısı yaptı: 

“Hangi siyasi görüşe sahip olursak olalım aynı gemideyiz. Yeni delikler açmanın kimseye faydası olmaz. Biz Ak Parti ve Cumhur ittifakı olarak uzlaşmacı tavrımızı sürdüreceğiz. Siyasetin gayesi, iyiyi, güzeli, doğruyu bulmak, ona ulaşmak için çaba sarf etmektir.”

Erdoğan; AK Parti’nin bundan sonraki hedeflerini anlatırken de “gençlerin lümpen ırkçılıkla işgal edilmesine göz yummayız”  dedi:

“İnsanların kılık kıyafetinden, mezhebinden, etnik kökeninden dolayı keskin ayrışmaya gitmesi milletimize açık bir düşmanlıktır. Ezana, bayrağa, camiye, Kuran’a, cami cemaatine saldırmayı aklının ucundan geçirenin gözünün yaşına bakmayız. Herkes bilsin, biz istiklal savaşını bu semalarda ezan özgürce okunsun, şanlı bayrağımız özgürce dalgalansın diye yaptık. 

Ezanla, bayrakla, camiyle, cemaatle derdi olan, bu milletin evladı değildir, bu milletin düşmanıdır ve bu zihniyete en küçük müsamaha göstermeyiz. Gençlerimizin lümpen ırkçılık illeti ile işgal edilmesine göz yumacak parti değiliz. Kökü dışarıdaki tehlikeli akımlardan korumak için hassas davranacağız. LGBT sapkınlığına nasıl bakıyorsak, Türk ve Müslüman düşmanlığından beslenen ırkçı saldırılara da aynı nazarla bakıyoruz. “

İşte AK Parti’nin yeni transferleri

AK Parti’ye katılan belediye başkanları

Adana Saimbeyli – Mahmut Dal (Bağımsız)

Adana Feke – Cömert Özen (YRP)

Elazığ Arıcak / Bükardi – Ali Açmaz (Bağımsız)

Erzurum Aziziye – Emrullah Akpunar (YRP)

Erzurum Horasan – Hayrettin özdemir (İyi Parti)

Erzurum Köprüköy – Nevzat Karasu (YRP)

Konya Doğanhisar – Ali Öztoklu (Bağımsız)

Muş Bulanık – Fehim Kaya (YRP)

Muş Merkez Yeşilova – Ömer Faruk Yenilmez (YRP)

Ordu Çaybaşı – Mesut Karayiğit (YRP)

Samsun Ayvacık – Refahattin Şencan (YRP)

Şanlıurfa Birecik – Mehmet Begit (Bağımsız)

Uşak Banaz – Zafer Arpacı (Bağımsız)

AK Parti’ye katılan milletvekilleri

İstanbul – Sehithan İşsiz (Eski İYİ Partili)

İstanbul – Ahmet Ergasun Yücel (Eski İYİ Partili)

- Advertisment -