Ana SayfaDış HaberHamas: İki çocuğunun öldürüldüğünü öğrenen muhafız rehinelere ateş açtı, biri öldü

Hamas: İki çocuğunun öldürüldüğünü öğrenen muhafız rehinelere ateş açtı, biri öldü

Hamas’ın askeri kanadı El Kassam Tugayları’nın sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrailli bir rehinenin öldürülüp ikisinin ağır yaralanmasıyla ilgili açıklama yaptı: “İki çocuğunun öldürüldüğünü öğrenen gardiyan, talimatlara aykırı olarak misillemede bulundu. Olay, etik ve dini ilkelerimizi yansıtmıyor. Soykırım sonucu esirlerin maruz kaldığı tüm acılardan ve tehlikelerden İsrail sorumlu.”

Hamas, geçtiğimiz günlerde bir muhafızın yetkisi dışında İsrailli bir esiri öldürdüğünü, iki kadın esiri ise yaraladığını açıklamıştı.

Olayla ilgili soruşturmanın tamamlanmasıyla birlikte Hamas’ın askeri kanadı El Kassam Tugayları’nın sözcüsü Ebu Ubeyde açıklama yaptı.

Olayın Hamas’ın ilkelerine aykırı olduğunu vurgulayan Ebu Ubeyde, muhafızın çocuklarının öldürüldüğü haberini alması üzerine tepki olarak esirlere ateş açtığını, benzer olayların yaşanmaması için gerekli tedbirleri alacaklarını söyledi.

Ebu Ubeyde’nin yaptığı yazılı açıklama şu şekilde:

“Düşmanın katliamında iki çocuğunun öldürüldüğünü öğrenen gardiyanın, talimatlara aykırı olarak misillemede bulunduğu tespit edildi.

Olayın, tutuklularla ilgili etik ve dini öğretilerimizi aktarmadığını vurguluyor ve olay şu ana kadar iki vakada tekrarlanmasının ardından talimatlarda daha da kararlı olacağımızı bildiriyoruz.

Düşünün, insani tüm kuralların ihlali ve halkımıza karşı vahşice gerçekleştirilen soykırım sonucu esirlerin maruz kaldığı tüm acılardan ve tehlikelerden tamamen sorumlu olduğunu kabul ediyoruz.”

- Advertisment -