Ana SayfaDış HaberGazze’de ölü sayısı 40 bini geçti: 40.005!

Gazze’de ölü sayısı 40 bini geçti: 40.005!

Filistin Sağlık Bakanlığına göre İsrail güçleri son 24 saat içinde en az 40 Filistinliyi öldürdü ve 107 Filistinliyi de yaraladı. Böylece 7 Ekim'den bu yana Gazze’de ölenlerin sayısı 40.005'e yükselirken, 92.401'den fazla kişi yaralandı ve 10.000'den fazla kişi de kayıp, muhtemelen ölü ve enkaz altında. Haaretz: “Netanyahu ateşkesi reddederse Biden açıktan onu suçlayacak”.

Khan Yunus’a bu sabah İsrail ordusunun saldırılarında en az 15 Filistinli öldü. Yaralılar arasında çok sayıda çocuk da var.

https://twitter.com/serbestiyetweb/status/1824354618161218003

New York Times’a konuşan üst düzey ABD’li yetkililer, İsrail’in Hamas’ı ortadan kaldırmayı ya da Gazze’deki tünellerini yok etmeyi başaramadığını ve Gazze Şeridi’nde askeri olarak elde edebileceği başka bir şey kalmadığını söyledi.

Haaretz gazetesinin kıdemli analisti Amos Harel’e göre ABD Başkanı Joe Biden, İsrail’in Perşembe günü yapılacak görüşmelerde ele alınacak Gazze’de ateşkes önerisini reddetmesi halinde İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’yu kamuoyu önünde suçlayacak

Silahlı İsrailli yerleşimciler Cuma günü işgal altındaki Batı Şeria’nın Kalkilya kentinin doğusunda yer alan Filistin kasabası Jit’e saldırarak en az bir Filistinliyi öldürdü.

Filistin sağlık bakanlığı 23 yaşındaki Rashid Mahmoud Abdel Qader Sadda’yı kurban olarak teşhis etti. Sadda, silahlı yerleşimcilerden biri tarafından göğsünden vuruldu.

Saldırıda biri ağır olmak üzere birkaç Filistinli daha yaralandı.

Maskeli yerleşimciler Filistin köyüne saldırırken taş ve molotof kokteylleri fırlattı. Bazıları arabaları yaktı ve mülkleri tahrip etti.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Batı Şeria’da aşırılık yanlısı yerleşimciler tarafından gerçekleştirilen “şiddetli ve radikal ayaklanmaları” kınadı.

ABD Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, Başkan Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’i Gazze’de “her zaman” ateşkes talep ettikleri için eleştirdi.

Trump ayrıca Florida’daki görüşmeleri sırasında İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’ya “zaferinizi kazanın” dediğini ancak Gazze’de “ölümlerin durması gerektiğini” söyledi.

- Advertisment -