Ana SayfaDış HaberBiden: Gazze'de ateşkes üç gün öncesine göre daha yakın

Biden: Gazze’de ateşkes üç gün öncesine göre daha yakın

ABD Başkanı Joe Biden dün yaptığı açıklamada, Gazze müzakerelerine katılan tarafların Gazze Şeridi’nde bir ateşkes anlaşmasına varmaya daha yakın olduklarını ancak henüz bunu başaramadıklarını duyurdu.

Biden Beyaz Saray’da gazetecilere yaptığı açıklamada, bir anlaşmanın üç gün öncesine göre daha yakın olduğunu söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri, Katar ve Mısır, Washington’un Doha görüşmeleri sırasında İsrail ve Hamas arasındaki “uçurumları daraltacak” bir öneri sunmasının ardından bugün Gazze Şeridi’ndeki ateşkes müzakerelerinin önümüzdeki hafta Kahire’de devam edeceğini duyurdu.

Hamas’tan üst düzey bir kaynak AFP’ye yaptığı açıklamada, hareketin liderliğinin Doha görüşmelerinin sonuçları hakkında bilgilendirildiğini doğruladı. Kaynak, İsrail heyetinin “Mısır sınır şeridi bölgesinde (Philadelphia ekseni) askeri güç bulundurma ısrarı ve (Filistinli) tutukluların isimlerini veto etme ve diğerlerini Filistin dışına sınır dışı etme hakkına sahip olma gibi engelleyici yaklaşımı bağlamında yeni koşullar belirlediğini” belirtti. Kaynak, Hamas’ın “tam bir ateşkes, Gazze’den tamamen çekilme, yerinden edilmiş insanların normal bir şekilde geri dönmesi ve işgalin kısıtlamaları ve koşulları olmaksızın bir takas anlaşmasından (rehineler ve tutuklular) daha azını kabul etmeyeceğini” vurguladı.

Şarku’l Avsat’ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

- Advertisment -