Ana SayfaHaberlerTarık Ziya Ekinci, Diyarbakır'da son yolculuğuna uğurlandı

Tarık Ziya Ekinci, Diyarbakır’da son yolculuğuna uğurlandı

İstanbul’da 15 Ağustos’ta vefat eden 99 yaşındaki eski Diyarbakır TİP Milletvekili, doktor, yazar Tarık Ziya Ekinci’nin cenazesi memleketi Diyarbakır’da son yolculuğuna uğurlandı.

Ekinci için Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesine bağlı Şehitlik Semti’nde bulunan Şehitlik Camii’de cenaze töreni düzenlendi.

Törene Ekinci’nin eşi Perihan Ekinci, ailesi, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, milletvekilleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları, DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, Mardin Milletvekili Saliha Aydeniz, DEM Parti Diyarbakır İl Örgütü, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Leyla Zana, İsmail Beşikçi, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı.   

Burada konuşma yapan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan “Biz buradan Tarık abiye söz veriyoruz; başlattığınız ve uğrunda büyük bedeller ödediğiniz Kürt meselesinin demokratik çözümü, adalet, eşitliği bu coğrafyada, bu topraklarda sağlayıncaya kadar o bayrağınızı onurluca düşürmeden taşıyacağız” dedi.

İsmail Beşikçi de cenazede bir konuşma yaptı:

“12 Mart rejiminde Diyarbakır Sıkıyönetim Askeri tutuk evinde iki yıl kadar birlikte kaldık. Dosyalarımız farklıydı ama bazı günler duruşmalara beraber gidip geliyorduk Tarık abi çok değerli bir Kürt’tü, çok yurtsever bir hocamızdı.”

Irak Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani de mesaj gönderdi:  “Kürt yazar, tarihçi, yurtsever ve eski parlamenter Tarık Ziya Ekinci’nin vefatını üzüntüyle karşıladım. Ailesinin başı sağolsun, ruhu şad olsun.”

Defin işleminin ardından Ekinci ailesi taziyeleri kabul etti.

Tarık Ziya Ekinci’nin ailesi taziyeleri Liceliler Yasevi’nde üç gün süreyle kabul edecek. 

- Advertisment -